Fødevarer, der indeholder beta-caroten

 • In Default
 • October 15
 • 416 Views
 • 0 comments

 • Fødevarer, der indeholder beta-caroten  Gulerødder er en førende kilde til beta-caroten. Photo Credit gulerod billede af Andrzej Włodarczyk fra Fotolia.com
 • Beta-caroten, en type fedtopløseligt carotenoid phytonutrient, er også kendt som "provitamin A" fordi kroppen omdanner den til vitamin A. Beta-caroten er kilden til orange og gule farve i frugt og grøntsager, og findes også i grønne og røde frugter og grøntsager og i nogle kerner og olier.


  Orange, gul og rød Foods

  Orange fødevarer, især gulerødder, er mest almindeligt forbundet med beta-caroten. Faktisk er navnet "caroten" stammer fra dens opdagelse i gulerod rødder i begyndelsen af ​​1800'erne, da Mayo Clinic påpeger. En halv kop kogte gulerødder giver 270 procent af den anbefalede daglige mængde af beta-caroten, i henhold til Office of kosttilskud (ODS). Andre appelsin grøntsager og frugter er rige på beta-caroten omfatter søde kartofler, squash, græskar, appelsin peberfrugt, abrikoser, cantaloupe og papaya.

  Trods sin tæt samarbejde med appelsin fødevarer, beta-caroten er lige så udbredt i gule frugter og grøntsager. Mango er en god kilde, med en kop leverer 1/4 af den anbefalede daglige indtag, som citeret af ODS. Andre kilder omfatter majs, gul squash og gul peberfrugt.

  Seks ounces tomatjuice indeholder 15 procent af den daglige anbefalede mængde af beta-caroten, ifølge ODS. Andre røde mad kilder til beta-caroten er tomater, rød peberfrugt, radiser og vandmelon.


  Grønne Foods

  Mange grønne bladgrøntsager er en førende kilde til beta-caroten. Spinat og grønkål er fremragende kilder, som ODS påpeger, at 1/2 kop giver 230 og 190 procent af den anbefalede daglige mængde hhv. Andre bladgrøntsager grønne kilder omfatter salat, majroer, kål, sennep greens og roer greens.

  Andre grønne grøntsager med beta-caroten er ærter, grøn peberfrugt, broccoli, rosenkål og asparges. Derudover, avocado, kiwi og honningdug er grønne frugter, der giver betacaroten.


  Andre kilder

  En af de rigeste kendte kilder til beta-caroten, hvis ikke den mest appetitvækkende, er en gruppe af cyanobakterier og blå-grønne alger kaldet spirulina. National Institutes of Health identificerer det som indeholder mere af forbindelsen end gulerødder. "Science Daily" rapporterer også det høje indhold af den spiselige svampe Monascus purpureus beta-caroten, og at det bliver undersøgt til brug som en behandling for A-vitaminmangel.

  Fuldkorn og olier er andre fødevarer, der indeholder beta-caroten, ifølge Mayo Clinic. Havre er en sådan kilde, med 1 kop havregryn leverer 25 procent af den anbefalede daglige indtag, ifølge ODS. Desuden er mange bønner - især lima bønner - indeholder beta-caroten.

 • Tags:

Posts Carousel