Flydende jerntilskud til voksne


 • Flydende jerntilskud til voksne  Jerntilskud. Photo Credit Henrik Aija / iStock / Getty Images
 • Oversigt

  Jern, et essentielt mineral, hjælpemidler i produktionen af ​​proteiner og enzymer, der er nødvendige i hele kroppen. Størstedelen af ​​jern i kroppen findes i hæmoglobin, det protein i de røde blodlegemer, som transporterer ilt. Selv om de fleste voksne får den anbefalede indtag af jern foreslået af National Institute of Medicine, dem med gastrointestinale lidelser, såsom cøliaki eller Crohns sygdom, nyresygdom, kraftig menstruation tab eller graviditet kan kræve jerntilskud for at undgå jernmangelanæmi. Flere typer af jerntilskud er tilgængelige, mange af dem i flydende form.


  Ferrosulfat

  To hovedtyper af jerntilskud er til rådighed - jernholdige jern salt kombinationer og ferri jern. Fordi kroppen lettere absorberer ferro jern, de fleste læger ordinere denne type. Det mest almindeligt ordinerede jerntilskud, ferrosulfat, er tilgængelig som en flydende sukkerholdig saft, dråber eller en eliksir. Ferrosulfat kosttilskud indeholder 20 procent elementært jern - mængden af ​​jern til rådighed for absorption.

  Når du tager flydende jern, ryste væsken godt lige før måling. Læger anbefaler at tage flydende jerntilskud på tom mave for at øge mængden af ​​jern absorberes. Men fordi ferrosulfat kan forårsage kvalme og forstoppelse, kan det hjælpe at tage tillægget med mad - selv om dette kan nedsætte absorption, ifølge National Anæmi Action Rådet.


  Ferrofumarat

  Ferrofumarat, en anden jernsalt supplement, er tilgængelig som en væske og i væskefyldte kapsler og tabletter. Doseringen af ​​væske ferrofumarat varierer fra person til person; bør du altid følge lægens doseringsvejledningen. At måle din dosis, skal du bruge en markant medicin kop eller ske til at undgå at tage for meget. National Institutes of Health rapporter om, at ferrofumarat kosttilskud, herunder flydende form, indeholder 33 procent elementært jern.

  Den flydende form af dette tillæg, og andre lignende jernsalt kosttilskud kan plette dine tænder, så læger foreslår at blande den med vand eller frugtjuice eller placere den præcise dosering i en pipette og sprøjte det på bagsiden af ​​tungen. At fjerne pletter fra tænderne, børste med bagepulver blandet med vand.


  Ferrogluconat

  Ferrogluconat lighed med de to jerntilskud tidligere anført, også kommer i flydende form. Selv om denne væske supplement indeholder kun 12 procent elementært jern, nogle læger ordinere det, fordi det forårsager færre bivirkninger. Som med de andre jerntilskud Følg dosering instruktioner omhyggeligt for at undgå indtagelse af for meget jern, hvilket kan resultere i jern forgiftning.

 • Tags:

Posts Carousel