Flere beviser At skifteholdsarbejde Måske Hæv Heart Risici

  • In Default
  • March 22
  • 2 Views
  • 0 comments

Flere beviser At skifteholdsarbejde Måske Hæv Heart Risici

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Torsdag Juli 26 (healthday News) - Folk, der arbejder aftenhold, uregelmæssige skift, natarbejde og roterende skift er en øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde, en stor, ny gennemgang finder.

Den bedste måde at sænke risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde forbundet med skifteholdsarbejde er at holde de sædvanlige risikofaktorer - såsom blodtryk, kolesterol, vægt og diabetes - under kontrol, siger eksperter.

"I betragtning af commonness af skifteholdsarbejde i moderne industrialiserede nationer, og industrialiserede nationer, mange hjerteanfald og slagtilfælde sandsynligvis direkte kan henføres til virkningerne af skifteholdsarbejde," siger ledende forsker Dr. Daniel Hackam, en klinisk farmakolog på forebyggelse Stroke og Åreforkalkning Forskningscenter i London, Ontario, Canada.

Arbejdsgivere og medarbejdere skal være opmærksomme på dette problem, som bør læger og andre, der ser skifteholdsarbejdere, sagde han.

"Shift arbejdstagere bør modtage kardiovaskulær risikofaktor screening og forebyggelse, og dette bør være løbende og regelmæssig," Hackam tilføjet.

Særlig opmærksomhed skal rettes mod risikofaktorer, der kan blive forværret ved skifteholdsarbejde, såsom blodtryk, kolesterol og diabetes, bemærkede han.

"Da vi nu er i en 24/7 samfund, dette problem er ikke sandsynligt, at gå væk enhver tid snart," Hackam påpeget.

Rapporten blev offentliggjort online 26 juli i BMJ.

At se på sammenhængen mellem hjerteanfald, slagtilfælde og skifteholdsarbejde, Hackam gruppe analyseret 34 studier, der omfattede mere end 2 millioner mennesker.

Denne proces med pooling resultater fra forskellige undersøgelser kaldes en meta-analyse, og bruges af forskere til at afdække mønstre, der er konsistent på tværs af en stor befolkning.

Blandt folk i disse studier, mere end 17.000 havde en slags hjerte-kar-problemer. Mere end 6.500 havde hjerteanfald og næsten 1.900 havde slagtilfælde, forskning viste.

Hackam team fandt, at skifteholdsarbejdere var næsten 25 procent øget risiko for at få en cardiovaskulær problem, en 23 procent øget risiko for et hjerteanfald og en 5 procent øget risiko for et slagtilfælde, når sammenlignet med ikke-skifteholdsarbejdere.

Folk, der arbejder nathold havde den højeste risiko for koronare hændelser (41 procent), tilføjede de.

Selvom den øgede risiko er små, fordi mange mennesker er skifteholdsarbejdere antallet af mennesker i risiko er betydelig, forklarede forskerne.

I Canada, for eksempel, næsten 33 procent af arbejderne var skifteholdsarbejdere i 2008-2009. I alt i løbet af denne tid, 7 procent af hjerteanfald, 7 procent af alle koronare hændelser og næsten 2 procent af slagtilfælde kunne tilskrives skifteholdsarbejde, bemærkede efterforskerne.

Selv om denne type undersøgelse kan vise en sammenhæng mellem to faktorer, betyder det ikke bevise en årsag-effekt forhold.

Dr. Gregg Fonarow, professor i kardiovaskulær medicin ved University of California, Los Angeles, sagde, at "en række tidligere undersøgelser har antydet, at arbejdet uden for normal dagtimerne kan være forbundet med en øget risiko for kardiovaskulære hændelser og slagtilfælde."

Denne nye undersøgelse finder skifteholdsarbejde er forbundet med en højere risiko for koronare hændelser og slagtilfælde, bemærkede han. Men en stigning i dødelighed med skifteholdsarbejde blev ikke set.

"Mens stigningen i kardiovaskulær risiko var beskeden, med så mange som 15 millioner amerikanere, der arbejder på fuld tid på aften Skift, nathold eller andre uregelmæssige skemaer, kan disse resultater har vigtige konsekvenser for folkesundheden,« Fonarow sagde.

"Personer med disse typer af arbejdsplaner bør anerkende den potentielle stigning i risiko for kardiovaskulære hændelser og slagtilfælde, og tage proaktive skridt til at forbedre deres hjerte-kar-sundhed," tilføjede han.

Flere oplysninger

For mere om hjertesygdomme, besøge det amerikanske National Library of Medicine.

KILDER: Daniel Hackam, MD, ph.d., klinisk farmakolog, Stroke Forebyggelse & Åreforkalkning Forskningscenter, London, Ontario, Canada; Gregg Fonarow, MD, professor, hjerte-kar-medicin, University of California, Los Angeles; 26 juli 2012, BMJ, online

Sidst opdateret: 27 Juli 2012

Posts Carousel