Fejldiagnosticeret og Ubehandlet Hjerteorm i Katte kan være dødelig

  • In Default
  • October 26
  • 13 Views
  • 0 comments

Fejldiagnosticeret og Ubehandlet Hjerteorm i Katte kan være dødelig


Katte, som hunde, muligvis overvåges for hjerteorm hvis de udsættes for miljøer, der sætter dem i risiko for sygdommen.
Credit: Courtesy of PDPhoto.org

Denne forskning i aktion artikel blev leveret til LiveScience i partnerskab med National Science Foundation.

Hjerteorm er en voksende epidemi for kæledyr i USA, og mens hunde ofte er forbundet med sygdommen, kan det også være ødelæggende for katte.

Sygdommen forårsages af Dirofilaria immitis, en type af nematode. Der kræves en mellemliggende vært for modningen af ​​de filarial nematoder, som er samlet op og ind i blodbanen af ​​en vært som mikrofilarier, som er umodne hjerteorm (før den første larvestadiet).

De hjerteorm tager omkring to uger at komme videre gennem deres første tre larvestadier, på hvilket tidspunkt de kan overføres til en sekundær modtagelig vært. Når transmitteres, de hjerteorm molt i yderligere larvestadier og tage cirka seks måneder til at blive kønsmodne. Hvis begge nematode køn er til stede i en blodbanen, kan de producere flere mikrofilarier, selv om det er usædvanligt i katte.

Hos hunde, antallet af cirkulerende mikrofilarier i blodet stiger i varmere temperaturer, efter at have spist, og sent om aftenen. Mikrofilarier har en gennemsnitlig levetid cirkulerer i blodet på et til tre år.

Hos katte, dog mikrofilarier er sjældent, om nogensinde, opdaget. Katte er faktisk ikke den naturlige vært for parasitten. Kattefamilien er resistente, men modtagelig, vært, og parasitten kan blive fanget i ektopiske steder, såsom det centrale nervesystem eller andre af kroppens hulrum.

Mere almindeligt, voksne hjerteorm lodge i højre lungepulsåren og højre hjertekammer af en kat hjerte, som regel uden alvorligt blokerer blodgennemstrømningen. Mens hjerteorm kan forårsage alvorlige problemer, kan de leve i årevis med eller uden forårsager symptomer. Hjerteorm er ikke diagnosticeret som ofte hos katte, som de er hos hunde, dels fordi symptomerne ofte ligne astma eller andre luftvejslidelser.

Fordi kattene generelt ikke viser symptomer, og der er ingen aktuel behandling for sygdommen i kattefamilien, kan sygdommen være dødelig uden advarsel.

Fordi diagnosticering af felin hjerteorm er vanskeligt og at sygdommen er ikke helbredes, forebyggelse er vigtig, især på steder, hvor hjerteorm er en konstant tilstedeværelse. Der er mundtlige og aktuelle hjerteorm preventatives til katte, hvoraf nogle kan også bekæmpe andre parasitter såsom rundorm, hageorm, piskeorm, lopper og øremider.

For mere information om katte hjerteorm, for at få dit dyr testet eller købe preventatives tale med din dyrlæge.

Redaktionel note: Eventuelle udtalelser, resultater og konklusioner eller anbefalinger er udtrykt i dette materiale er dem af forfatteren og afspejler ikke nødvendigvis synspunkter National Science Foundation. Se forskning i aktion arkiv.

Posts Carousel