Fedme, 'The Pill' Kan Raise MS Risk, forskning tyder

  • In Default
  • December 29
  • 1 Views
  • 0 comments

Fedme, 'The Pill' Kan Raise MS Risk, forskning tyder

Af Serena Gordon
HealthDay Reporter

Torsdag, 27 februar, 2014 (healthday News) - Fedme og p-piller kan spille en vis rolle i udviklingen af ​​multipel sklerose (MS), to nye undersøgelser tyder på.

Et hold af forskere konstateret, at mennesker, der var overvægtige i en alder 20 havde dobbelt risiko for at udvikle MS i deres levetid. Forskerne formoder et hormon kaldet leptin, som påvirker appetitten, kan forårsage betændelse, der en eller anden måde udløser MS.

I mellemtiden fundet en anden gruppe af forskere, at kvinder, der havde taget p-piller var 35 procent større sandsynlighed for at udvikle MS, og de antyder de hormoner i pillerne kan have en indflydelse på udviklingen af ​​sygdommen.

"Disse undersøgelser peger os til potentielle faktorer, der kan bidrage til MS," sagde Timothy Coetzee, chefanalytiker på National Scleroseforeningen.

Men han tilføjede, at det er for tidligt at foretage ændringer baseret på en af ​​disse undersøgelser. Mens begge viste sammenhænge mellem hormoner og MS risiko, de ikke bevise en årsag-effekt link.

"Der er stadig en måde at gå med forskningen. Vi har brug for flere data fra begge undersøgelser, "siger Coetzee, som ikke var involveret med den nye forskning.

Multipel sklerose er en sygdom i centralnervesystemet forårsaget af en unormal reaktion af immunsystemet, ifølge MS samfund. Af grunde, der stadig ikke er klart, immunsystemet angriber en beskyttende kappe på nerveceller kaldet myelin.

Almindelige symptomer på MS omfatter ekstrem træthed, synsforstyrrelser, gangbesvær, og følelsesløshed eller snurren, i henhold til samfundet.

I den første undersøgelse, forskere fra Argentina beregnet body mass index (BMI) på 210 personer med MS og 210 lignende mennesker uden MS. BMI giver et groft overslag over den procentvise andel af kropsfedt nogen har.

Folk, der var overvægtige på 20 var mere end dobbelt så stor risiko for at udvikle MS senere i livet som folk, der ikke var overvægtige. Undersøgelsen fandt også, at personer med højere BMIs var mere tilbøjelige til at have højere leptin niveauer og lavere niveauer af D-vitamin, som begge var knyttet til tegn på inflammation. Forskerne mener, at det er den betændelse, der kan være bag den øgede risiko for MS.

"Denne undersøgelse viser, at stigninger i leptin kunne have en forværrer effekt på sygdommen," Coetzee sagde. Mere undersøgelse skal gøres for at bekræfte denne forening, sagde han, men tilføjede: "Regnskabsmæssig ekstra vægt er ikke godt ud fra et generelt synspunkt, og at være mere aktiv, fysisk fit og spise en god kost kan øge livskvaliteten. "

For dem, der allerede har MS, Coetzee sagt, kan fysisk aktivitet og sund kost hjælper med træthed, styrke og mobilitet spørgsmål, der er fælles med den betingelse.

Den anden undersøgelse så på 305 kvinder med MS eller dens forløber - kaldet "klinisk isoleret syndrom" - og sammenlignet dem til 3.050 kvinder uden sygdommen. Tyve-ni procent af kvinderne med MS brugte p-piller sammenlignet med 24 procent af dem uden MS. De fleste af de kvinder, der tager p-piller anvendes en kombination pille indeholder både hormoner østrogen og gestagen.

De kvinder, der anvendte orale kontraceptiva 35 procent større sandsynlighed for at udvikle MS, ifølge undersøgelsen.

"Disse resultater demonstrerer en forening. Jeg ønsker ikke at sige, at vi er fast kan etablere kausalitet, "sagde undersøgelse forfatter Dr. Kerstin Hellwig, en postdoc forsker ved Kaiser Permanente sydlige Californien.

Hvis orale præventionsmidler gør spille en rolle i MS, Hellwig sagde det sandsynligvis en effekt af hormonerne på immunsystemet.

"På dette tidspunkt, bør kvinder, der tager p-piller ikke være bekymret om at udvikle MS grund af p-piller. Det kan være en af mange faktorer, men det er ikke den ene faktor, der forårsager MS, "sagde hun.

Resultaterne fra disse undersøgelser vil blive præsenteret på American Academy of Neurology årsmøde, der blev afholdt 26 april-3 maj i Philadelphia. Forskning præsenteret på møder bør ses som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

Flere oplysninger

Lær mere om årsagerne til multipel sklerose fra National Scleroseforeningen.

Posts Carousel