Fedme er ikke eneste årsag til type 2 diabetes

  • In Default
  • January 2
  • 19 Views
  • 0 comments

Fedme er ikke eneste årsag til type 2 diabetes

Af Serena Gordon
HealthDay Reporter

Torsdag September 25, 2014 (healthday News) - Selv om type 2-diabetes-epidemi almindeligvis er forbundet med at være overvægtige eller fede, overvægt er ikke den eneste faktor, der driver udviklingen, ny forskning antyder.

På bare de seneste par måneder har mindst tre nye undersøgelser rapporteret af andre faktorer, der kan ligge til grund for en type 2-diabetes diagnose. Disse faktorer omfatter genetiske mutationer, en mindre kendte hormon kaldet amylin, samt forstyrrelser i kroppens naturlige ur.

Tanken om, at type 2-diabetes er ikke kun forårsaget af fedme er ikke en ny.

"Genetik er en stor faktor i type 2-diabetes. Visse etniske grupper får type 2-diabetes ved meget højere satser, og meget yngre aldersgrupper end andre grupper, "siger Dr. Christine Resta, en endokrinolog på Maimonides Medical Center i New York City.

"Fedme er klart en del af type 2-diabetes for de fleste mennesker. Men diagnosen er formentlig omkring 50 procent held, skyldes ting som din families historie, og 50 procent, hvad du laver, ligesom din livsstil. Der er tynde mennesker, der får type 2-diabetes, og nogle mennesker - uanset hvad de vejer - bare ikke får diabetes, "forklarede hun.

Type 2-diabetes er en lidelse, der forårsager sukker at opbygge i blodet. Det udvikler sig som kroppens celler bliver væsentligt resistente over for insulin, hvilket gør det vanskeligt for de celler til at bruge sukker til brændsel. Insulin er et hormon, der produceres i bugspytkirtlen, der hjælper indvarsle sukker i celler til energi.

Som et resultat, bugspytkirtlen producerer mere og mere insulin. Til sidst, bugspytkirtlen er ikke længere i stand til at holde trit med efterspørgslen efter insulin. Dette er, når type 2 opstår, ifølge det amerikanske National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme (NIDDK).

Gener afgjort spille en rolle i type 2-diabetes, i henhold til NIDDK. Familiens historie og etnicitet spiller også en rolle. En stillesiddende livsstil er også forbundet med udviklingen af ​​type 2-diabetes.

Mens det er blevet kendt i nogen tid, at gener er i det mindste delvist ansvarlig for type 2-diabetes, behøver forskerne ikke kender alle de gener eller de genetiske mutationer, der er involveret. Selv når der er identificeret specifikke gener, det bedste behandlingsforløb er ikke altid klart.

Den seneste genetiske undersøgelse fokuserede på et gen kaldet PPARG der var kendt for at være involveret i type 2-diabetes. Men forskerne fundet, at 1 procent af befolkningen har en af ​​ni mutationer, der påvirker hvordan denne genfunktioner. For disse mennesker, er risikoen for at udvikle type 2-diabetes steget mere end syv gange, ifølge en undersøgelse i en nylig udgave af Proceedings of National Academy of Sciences.

"Vi bevæger os i den rigtige retning, opdage disse mutationer, men diabetes er en meget kompleks lidelse," siger Dr. Joel Zonszein, direktør for klinisk diabetes center på Montefiore Medical Center i New York City.

Zonszein sagde faldet i funktionen af ​​PPARG genet ville sandsynligvis bidrage til "dårlige" fedme, der opstår omkring maven. "Disse er ikke nødvendigvis mennesker, der ser fede, og de behøver ikke nødvendigvis have en høj BMI, men de har central fedme. Vi ser dette mere i folk fra Pakistan og Indien, "sagde han.

"Hvad denne undersøgelse ikke siger, er, hvis have visse medicin vil korrigere abnormitet. Til sidst, vil vi være i stand til at identificere bestemte gener, og vi vil være i stand til at give bedre medicin. Vi ved allerede, klinisk, at visse lægemidler virker bedre i nogle patienter end i andre, "tilføjede han.

En anden undersøgelse, denne ene er offentliggjort i Journal of Federation of American Societies for Experimental Biology, så på et andet hormon fremstillet i bugspytkirtlen kaldes amylin. Normalt amylin arbejder sammen med insulin til at hjælpe kroppen med processen og bruge sukker fra mad til brændstof.

Men forskere fra Storbritannien og New Zealand fandt, at nogle amylin kan få deponeret omkring bugspytkirtlen. Når dette sker, kan amylin dannes til giftige klumper, ifølge forskerne. Disse giftige klumper kan derefter forårsage død af insulinproducerende celler, muligvis kan føre til diabetes.

Den tredje undersøgelse, som for nylig blev offentliggjort online i Diabetes Research and Clinical Practice, foreslog, at forstyrrelser i kroppens indre ur kan være en faktor i udviklingen af type 2-diabetes. Forskerne bemærkede, at dagens 24/7 livsstil konstant forstyrre kroppens naturlige søvn / wake cyklusser. Faktorer som natlig belysning, skifteholdsarbejde og usædvanlig timingen af ​​fødevarer kan kaste kroppens ur fra.

Uanset de ekstra årsager kan være, lige nu, vægt er en af ​​de få modificerbare faktorer, der kan hjælpe med at administrere type 2 diabetes. "Hvis folk mister kun 5 til 10 procent af deres kropsvægt, kan de gøre en forskel i deres diabetes. Motion afgjort spiller en rolle, også, "sagde Resta.

Flere oplysninger

Lær mere om diabetes fra de amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Posts Carousel