Fede Sorte kvinder større risiko for at have meget store babyer

  • In Default
  • January 8
  • 12 Views
  • 0 comments

Fede Sorte kvinder større risiko for at have meget store babyer

TORSDAG, 14 februar (healthday News) - Sorte kvinder, der er overvægtige, før de bliver gravide eller få en stor mængde af vægt under graviditeten, har større risiko for at have en usædvanlig stor baby, ifølge en ny undersøgelse.

Macrosomia - når et spædbarn er født vejer over 8,8 pounds - kunne resultere i en række komplikationer, såsom blødning, infektion, der er behov for en C-sektion, præeklampsi og spædbarnsdød nær fødslen, siger forskerne.

Preeclampsia er en graviditetsbetinget tilstand præget af højt blodtryk og protein i urinen.

Ved hjælp af data om 59.000 sorte kvinder fra Black Women Health Study, forskerne sammenlignet oplysninger om mødre til 691 fuldbårne spædbørn, der vejede over 8,8 pounds ved fødslen lignende kvinder, hvis babyer vejede mindre.

Mødre, der havde et body-mass index (BMI) på mere end 31 var dobbelt så tilbøjelige til at have et barn med macrosomia, undersøgelsen fundet. BMI er et mål for højde versus vægt, og 30 og over betragtes fede. Endvidere risikoen for macrosomia var også meget højere for kvinder med en før graviditeten taljemål bredere end 35 inches i forhold til kvinder med en talje mindre end 27 inches.

Kvinder, der fået mere vægt end anbefales i 2009 Institute of Medicine (IOM) retningslinjer var også i større risiko for at have en usædvanlig stor baby. Forskerne bemærkede dette var sandt for alle kategorier af før graviditeten BMI.

"Ud over at opretholde en sund vægt og talje før graviditeten, vores data tyder på, at det er særligt vigtigt for overvægtige kvinder at overholde de IOM retningslinjer for graviditet vægtøgning at reducere deres risiko for macrosomia," senior undersøgelse forfatter Lauren Wise, en associeret professor i epidemiologi ved Boston University School of Public Health, sagde i et universitet pressemeddelelse.

IOM retningslinjer for vægtøgning under graviditeten, er som følger:

  • Normalvægtige kvinder med en BMI på 18,5 til 24,9, bør vinde 25 til 35 pounds.
  • Overvægtige kvinder med et BMI på 25 til 29,9, bør vinde 15 til 25 pounds.
  • Overvægtige kvinder med et BMI på 30 eller derover skal vinde 11 til 20 pounds.

Det kan være, at overskydende vægtøgning før eller under graviditeten medfører større maternel glucosekoncentrationer og insulinresistens, hvilket kan øge risikoen for store babyer, ifølge frigivelsen. Vægtøgning omkring taljen er også knyttet til glucose og insulin metaboliske ændringer.

Undersøgelsen blev offentliggjort online i tidsskriftet Obesity. Mens det fundet en sammenhæng mellem fedme i sorte kvinder og unormalt store babyer, det ikke viser en årsag-effekt forhold.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Institutes of Health har mere om fødselsvægt.

Posts Carousel