FDA Tillader Bestråling af dine grøntsager

  • In Default
  • August 19
  • 3 Views
  • 0 comments

FDA Tillader Bestråling af dine grøntsager


Tornado Videnskab, fakta og historie
Credit:

The Food and Drug Administration meddelte i sidste uge, at det vil give fødevareproducenter at bestråle spinat og icebergsalat at forlænge holdbarheden og begrænse væksten i fødevarebårne patogener, såsom Salmonella og E. coli.

Bestråling er sikker og effektiv, siger FDA. Men ikke tage fat på roden problem - en centraliseret fødevare-forarbejdning og distribution system, fyldt med iboende fejl, der giver mulighed for massedistribution af forurenede fødevarer - bestråling er lige så effektiv som at bruge en hammer til at køre i en skrue. Der er bedre værktøj.

Og "sikker" virkelig gælder kun for forbrugerne, ikke arbejderne opgave at bestråle grøntsagerne. I bedste fald bestråling er en Band-Aid løsning til at holde en brækket system, haltende sammen.

Noget er bedre end ingenting

Den centraliserede produktion af fødevarer i USA har ført til massive fødevarer tilbagekaldelser, tusindvis af dødsfald årligt, og utallige løber til toilettet, som 76 millioner amerikanere er syg hvert år, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Noget skal gøres.

Vi kan bedre regulere gødning, især fra massive feedlots, kilden til talrige E. coli udbrud; vi kan skabe obligatoriske sanitet operationelle procedurer for udstyr, lagerområder, og luft og vand systemer; vi kan standardisere hygiejne faciliteter og praksis. I summen kan vi håndhæver hvad er nu frivillige god landbrugspraksis fra FDA og USDA.

Eller vi kan bare lade de største forbrydere at installere dyre stråling udstyr til at zappe væk deres synder.

Desværre er virkeligheden, at bestråling virker. Fødevarer dyrket i amtet ikke-helt-Sure-Præcis-Hvor, Californien., Behandlet med bestråling er sikrere i gennemsnit end ubehandlet mad.

Ingen forbrugernes sundhed bekymringer

Nogle forbrugergrupper, såsom mad og vand Watch, bange for, at bestrålede grøntsager er ringere og endda usundt. Men utallige undersøgelser er blevet udført eller analyseres af FDA, Verdenssundhedsorganisationen og FN 's Levnedsmiddel-og Landbrugsorganisation viser ingen dvælende stråling og ingen cancer eller langvarig sundhedsrisiko.

Ved værre, måske grøntsager være lidt mindre nærende ved behandling i kraft af vand og kulhydrat molekyler ændres af stråling og reagerer negativt med vitamin-molekyler.

Det er svært at forestille sig, icebergsalat har mindre næringsværdi; Det er 95 procent vand holdt sammen af ​​fibre og en lille vitamin K. For andre grøntsager - såsom forskellige bladgrøntsager endnu ikke ryddet for bestråling - strålebehandling gør langt mindre skade end kogning eller stegning livet ud af produkterne, typiske metoder amerikansk madlavning.

For fødevarer arbejdere i en industri berygtet for misbrug, bestråling gør udgøre farer. De to mest almindelige metoder til bestråling, elektronstråler og gammastråling fra kobolt-60, kræve omfattende beton eller bly afskærmning for at beskytte arbejdstagerne; og den senere indebærer transport og opbevaring af radioaktivt materiale.

Virksomheder som dumme mennesker

Den virkelige fare for offentligheden, er de snigende praksis agro-konglomerater. Mange FDA og USDA regler ondt småbønder, som, for eksempel, kan ikke længere slagter deres egen kød på grund af regler på plads som følge af kødforarbejdende overgreb begået af de største producenter.

Big business afskyr bestemmelser og vil gerne have markedet bestemme efterspørgslen efter bestrålede grøntsager, forudsat det kan bedrage folk om, hvordan fødevarer produceres. I øjeblikket er der den irriterende FDA regel om, at bestrålede fødevarer skal mærkes som sådan. Og der er noget om linjen "behandlet med stråling" som Spooks os skøre forbrugere.

Så den næste store kamp om agro-konglomerater er at ændre "bestråling" til euphuism "kolde pasteurisering." Målet er at glide dette ved forbrugerne, indtil koldt pasteur ... øh, mener jeg at bombardere med ioniserende gammastråling ... bliver standard praksis for de fleste grøntsager.

Du har indtil 21 september at indsende din mening til det, der kaldes "Docket No. FDA-1999-F-2405" på http://www.regulations.gov. Og hvis du ikke kan lide den måde, de fleste fødevarer produceres, kan du prøve at købe lokalt når det er muligt.

  • God mad Gone Bad
  • Overraskende sandheder om Frugt og grønt
  • Ernæring Quiz

Christopher Wanjek er forfatter til bøgerne "Dårlig medicin" og "Food At Work". Har du et spørgsmål om Bad Medicine? Email Wanjek. Hvis det er rigtig slemt, han bare kunne svare på det i en fremtidig kolonne. Bad Medicine vises hver tirsdag på LiveScience.

Posts Carousel