Faktorer, der påvirker VO2 Max

 • In Default
 • July 15
 • 62 Views
 • 0 comments

 • Faktorer, der påvirker VO2 Max  Mængden af ​​ilt du kan tage i påvirker din sportslige præstationer. Photo Credit Jupiterimages / Brand X Pictures / Getty Images
 • En test for at afgøre VO2 max måler den maksimale mængde ilt, du kan tage i under maksimal fysisk aktivitet. Måling iltoptagelse er en måde at måle træningsintensitet. VO2 max er også en indikator for udholdenhed til sport, f.eks langrend, triathalons og langdistance-kører. Selv med optimal træning, kan din VO2 max begrænse eller forbedre din præstation. Både interne og eksterne faktorer påvirker VO2 max.

  Køn

  Kvinder har en lavere VO2 max end mænd. Dette skyldes primært fysiologi. Mængden af ​​blod hjertet kan pumpe delvist bestemmer VO2 max. Blod pumpe er en funktion af længden af ​​slaget af ventilerne, typen af ​​fibre i hjertemusklen og størrelsen af ​​hjertet. Mænd, som generelt er fysisk større end kvinder, har større hjerter, pumpe mere blod. De har også større lunger til at tage i mere ilt.


  Alder

  Yngre mennesker har generelt stor VO2 max end ældre. Både mænd og kvinder i alderen 18 og 25 har den højeste VO2 max på deres liv, med gradvise fald når de bliver ældre. Før omkring 18, har kroppen ikke udviklet til sin fulde kapacitet. Efter omkring 25 år, din VO2 max falder med en hastighed på ca. 1 procent om året.


  Genetik

  Arvelighed spiller en rolle i den type muskelfibre du har i dit hjerte, størrelsen af ​​din krop, herunder hjerte og lunger, og dit hjerte pumpekapacitet. Cerritos College i Californien rapporterer, at genetik tegner sig for 20 til 30 procent af din VO2 max.


  Højde

  Lavere lufttryk gør ilt mindre tilgængelige i de højere luftlag. Trykket af ilt i arterieblod falder også på højde, sænker din VO2 max.


  Størrelse

  Jo større din krop, jo større er din VO2 max er sandsynligvis være. Større mennesker har større hjerte og lunger og derfor mere kapacitet for oxygen.


  Temperatur

  Den udvendige lufttemperatur kan påvirke VO2 max, som du bruger mere ilt lettere ved varmere temperaturer.

 • Tags:

Posts Carousel