Faktorer, der påvirker Slagvolumen & Heart Rate

 • In Default
 • January 16
 • 88 Views
 • 0 comments

 • Faktorer, der påvirker Slagvolumen & Heart Rate  Puls og slagvolumen er påvirket af flere forskellige faktorer. Photo Credit hjerteslag medicinske billede ved Nicemonkey fra Fotolia.com
 • Slagvolumen og puls kombineres for at danne minutvolumen, som den nationale Styrke og Conditioning Association (NSCA) rapporter er den samlede mængde blod skubbet til arbejdsvilkår områder af kroppen. Slagvolumen refererer til den mængde af blod, der udstødes med hver systolisk beat, og hjertefrekvens er simpelthen den hastighed, hvormed hjertet slår, sædvanligvis beregnet i slag i minuttet. Både slagvolumen og hjertefrekvens er indbyrdes, og en stigning i én resulterer ofte i et fald i den anden. Slagvolumen og hjertefrekvens påvirkes af en række faktorer, især motion, neurale og hormonelle faktorer og kost og medicin.


  Øvelse Faktorer

  Den NSCA skriver, at akut motion tendens til at resultere i en stigning i minutvolumen, som følge af et øget behov for blodforsyning til arbejdende muskler. Over en periode, kroniske motion resulterer i en større og stærkere hjerte, kendt som "atlet hjerte", som giver mulighed for større leverancer af blod skubbes ud med hvert slag. Hvis tilstrækkelig ilt og blodforsyning er forsynet med hver udstødning, er kun en lille stigning i hjertefrekvens er nødvendig for at levere alle de næring musklerne har brug for. Derfor aerobt trænede motionister opleve større slagtilfælde volumen og lavere hjertefrekvens både under træning og i hvile.


  Neurale og hormonelle faktorer

  Puls og slagvolumen er også påvirket af det centrale nervesystem og hormonelle frigivelse. Bogen "Fysiologi af Sport og motion" rapporterer, at impulser fra hjernen rejse gennem nervesystemet og kan øge minutvolumen. For eksempel, når psykisk stresset, er hormonet cortisol frigives til blodbanen og puls forøges at forberede kroppen til handling. Endvidere kan spænding føre til frigivelsen af ​​hormonet adrenalin, hvilket forårsager en indsnævring i blodkarrene, hvilket igen sænker slagvolumen og øger pulsen.


  Kost og medicin

  Forbruget af stoffer, der er involveret i normal fødeindtagelse og medicin kan påvirke hjertefrekvens og slagvolumen samt. Ifølge "Fysiologi af Sport og motion," til fødeindtagelse resulterer i øget hjertefrekvens hjælpe begynde fordøjelsesprocessen. Hvis dehydreret, kan vandtab føre til en stigning i kernetemperatur, som forårsager omfordeling af blodgennemstrømningen til perifere muskler. Dette fører til et fald i blodvolumen og dermed et fald i slagvolumen. For i tilstrækkelig grad levere blod fra hjertet til resten af ​​kroppen, puls stiger.

  Mange medikamenter påvirker også hjertefrekvens og slagvolumen. Stimulanser, såsom tobak og nikotin, hæve pulsen, mens beta-blokkere og beroligende lavere puls.


  Andre faktorer

  Mange andre faktorer har indflydelse på hjertefrekvens og slagvolumen. "Fysiologi af Sport og motion" rapporterer, at alder, køn og miljø kan enten hæve eller sænke minutvolumen. Med øget alder, folk har tendens til at opleve lavere maksimale hjertefrekvens og slagtilfælde mængder. Hunner tendens til at have højere kardiale output på grund af den lavere absolutte hjerte volumen i kvindens krop. Endelig kan faktorer såsom støj, ekstreme temperaturer, forurening og højde forårsage udsving i normale puls og slagtilfælde mængder.

 • Tags:

Posts Carousel