Fakta Om Stranger Angst

 • In Default
 • August 2
 • 4 Views
 • 0 comments

 • Fakta Om Stranger Angst  Dit barn kan foretrække dig til andre pårørende. Photo Credit Kraig Scarbinsky / Digital Vision / Getty Images
 • Stranger angst er en normal fase i udvikling for menneskelige babyer. For de fleste børn, begynder ved omkring 8 måneder når et højdepunkt med 15 måneder og derefter falder. Babyer, der vil COO og smiler til fremmede ved 4 måneder, kan skrige, når en ny person holder dem bare et par måneder senere; dette er normalt. Stranger angst er en bekymrende tegn kun hos ældre børn.

  Tegn på Typical Stranger Angst

  Ifølge den amerikanske Academy of Pediatrics - om HealthyChildren.org - fremmed angst i babyer og småbørn er ikke kun normalt, er det et tegn på sund tilknytning til barnets pårørende. Deres voksende bevidsthed om verden omkring dem fører dem til at skelne mellem deres kære og fremmede. Samtidig, de endnu ikke forstår objekt permanens - den viden, som et objekt, der er ude af syne ikke er forsvundet for evigt. Som følge heraf kan babyer mellem omkring 8 og 12 måneder bekymre meget, når deres mødre er ude af syne, eller når de er omgivet af nye mennesker.


  Lempelse Stranger Angst

  Forældre kan lette virkningerne af fremmede angst hos en række måder. Det er især vigtigt ikke at haste tingene eller presse barnet til at bevæge sig for hurtigt. Lad din baby eller unge barn lidt tid at vænne sig til nye mennesker, før forventer ham til at acceptere knus eller sidde på skødet. Derudover forbereder dit barn til en situation, hvor du ved, vil han blive møde nye mennesker ved at sikre, at han er godt fodres og have hvile. Træt, cranky, sultne børn er usandsynligt, at reagerer godt på fremmede.


  Ældre børn

  Normal fremmed angst hos babyer og småbørn kan manifestere i en række aldre og i varierende sværhedsgrad. Symptomer på fremmed angst langt uden for normen, kan dog være en årsag til bekymring. Børn over 4 år, som stadig oplever fremmed angst eller separationsangst kan lide af Separation angst, især hvis deres frygt er alvorlige; for eksempel, en overdreven frygt for at gå i skole.


  Stranger Angst og dagpleje

  Børn, der begynder en ny daginstitution i løbet af deres fremmede angst fase, eller som deltager i et stort dagtilbud med mange ansatte, kan have svært ved at tilpasse sig at blive forladt for dagen. Forældre kan lette denne vanskelighed ved at lade barnet at tilpasse sig den nye situation gradvist, ved at bo i et par minutter hver dag for at hjælpe barnet at blive akklimatiseret til det nye miljø, og ved at sikre, hvis det er muligt, at deres barn vil blive overvåget af den samme person hele dagen i stedet for at blive gået rundt til forskellige ansatte. Det er normalt og sundt for et lille barn til at danne yderligere vedhæftede filer til deres deltidsansatte pedeller; dette hjælper dem gennem den vanskelige fremmede angst periode.


  Overvejer Pårørende

  Det er også vigtigt at advare dine venner og andre mennesker dit barn vil møde, at han kan være genert i første omgang. Mennesker, der er bekendt med små børn kan være følsomme over for hvad der virker som afvisning; kan det være nyttigt at forklare dem, at dit barns modvilje er ikke noget personligt.

 • Tags:

Posts Carousel