Fakta Om Lithium-Ion batterier i Electric Bikes

 • In Default
 • April 13
 • 33 Views
 • 0 comments

 • Fakta Om Lithium-Ion batterier i Electric Bikes  Lithium-ion-batterier er velegnet til e-cykler. Photo Credit Ryan McVay / Photodisc / Getty Images
 • Elektriske cykler, eller e-cykler, opererer på en kombination af elektrisk og manuel strøm. Svarende til en traditionel cykel, kan e-cykler blive drevet udelukkende gennem pedalerne. Gennem pedalerne og bevægelsen af ​​cykel, e-cykler konvertere manuel magt til elektricitet, som derefter lagres i cyklens batteri. Denne elektricitet kan derefter bruges til at drive cyklens motor, enten hjælpe din pedalerne eller udskiftning håndkraft helt.

  Typer af batterier

  Der er fire hovedtyper af batterier, der anvendes i e-cykler: forseglede bly-syre, eller SLA; nikkel-metal-hydrid eller NiMH; lithium-ion eller Li-ion; og lithium-polymer eller Li-Po. De billige SLA batterier er den mest almindelige og har en lang tradition for brug i e-cykler. Men disse batterier er tunge, tage lang tid at oplade og til sidst falde i ydeevne og stoppe med at arbejde. Lettere vægt NiMH-batterier er hurtigere at oplade, men lider dårlige resultater i koldt vejr. Til sammenligning, Li-ion og Li-Po batterier er lette, kræver ingen vedligeholdelse, oplade hurtigt og holde mere energi, men kommer med en højere pris end de andre batterityper.


  Lithium-Ion batterier

  Først eksperimenteret med i 1912 af GH Lewis, den ikke-genopladelige lithium batteri lykkedes at opnå popularitet i 1970'erne på grund af sin lave vægt og høj energitæthed. Forsøg med genopladelige batterier førte til oprettelsen af ​​Li-ion batteri, lidt lavere i energitæthed, men mere stabilt end lithium-batterier. Den første kommercielt producerede Li-ion batteri, skabt af Sony, dukkede op i 1991. Li-ion batteri blev stadig mere populære gennem 1990'erne og 2000'erne på grund af stigningen af ​​bærbare teknologier. Stand til at holde og til at sprede en ladning svarende til den for tre traditionelle nikkel-cadmium celler, kunne et enkelt Li-ion celle anvendes til at reducere vægten af ​​bærbare enheder betydeligt.


  Lithium-Ion og Electric Bikes

  Li-ion-batterier er velegnet til e-cykler. Udskiftning din tunge SLA batteri med en letvægts Li-ion batteri kan reducere vægten af ​​din cykel, som lithium er en letvægts metal og færre celler er forpligtet til at levere og vedligeholde en tilstrækkelig ladning. Li-ion-batterier oplades hurtigere, så du kan bruge og genopbygge dit batteri strømforsyning adskillige gange i løbet af din tur.

  Ligesom de fleste andre typer, Li-ion batterier har en begrænset levetid. Mens mængden af ​​tid, hvor de kan holde en afgift gradvist aftager, udgangseffekten forbliver konstant i løbet af batteriets levetid. De højere omkostninger til Li-ion batterier produktionsomkostninger resultere i højere priser end med SLA eller NiMH batterier, hvilket i høj grad kan føje til prisen på din e-cykel. På grund af ustabilitet af lithium, Li-ion batterier kræver en beskyttelse kredsløb for at sikre, at deres spænding og strøm ikke overstiger et sikkert niveau. Hvis denne beskyttelse kredsløb svigter, vil batteriet i sidste ende blive overophedet, og hvis det fortsætter i en længere periode, dit Li-ion batteri vil enten stoppe med at arbejde eller eksplodere.


  Lithium-Polymer og Lithium jern fosfat

  Mere fleksibel og lettere end Li-ion, Li-Po batterier er lige suite til e-cykler, har samme fordele, som Li-ion og er mere stabilt under en række betingelser. På grund af disse ekstra fordele end dem af Li-ion, Li-Po batterier er den dyreste af de fire primære e-bike batterityper.

  Lithium jern fosfat eller LFP, blev batterierne først oprettet i 1996 af Dr. John Goodenough og kolleger ved University of Texas. Sikrere end Li-ion og Li-Po, fjerner den tilsatte phosphatgruppen meget af oxidation, der fører til ustabilitet af andre lithium-baserede batterier. Mens tungere og dyrere end Li-ion og Li-Po, LFP batterier er fleksible, holdbare, miljøvenlige og klare sig godt på en række temperaturer. På trods af deres seneste opfindelse, og introduktion til markedet, LFP batterier er nu tilgængelige på en række e-cykler.

 • Tags:

Posts Carousel