Fælles kemoterapi Drug Knyttet til Problemer med hukommelse

  • In Default
  • January 7
  • 6 Views
  • 0 comments

Fælles kemoterapi Drug Knyttet til Problemer med hukommelse

Mandag, 21 April (healthday News) - Behandling med en enkelt, almindeligt anvendte kemoterapi narkotika årsager dvælende problemer med hukommelsen og andre kognitive vanskeligheder, en fælles og ubehagelig bivirkning, som kaldes "kemo hjerne", en ny undersøgelse har fundet.

Op til 50 procent af kvinder med brystkræft rapporteret med kognitive problemer et år efter behandling med kemoterapi sluttede, ifølge en tidligere undersøgelse.

Nu har forskere fra University of Rochester Medical Center i New York og Harvard Medical School siger, at de har opdaget, hvordan kemoterapi narkotika 5-fluorouracil - eller 5-FU - påvirker det centrale nervesystem, selv længe efter behandlingen slutter. Håbet er denne opdagelse vil føre til måder at reducere eller eliminere skaden så kognitive funktion bevares.

"Hvad vi har fundet er skaderne kort sigt er meget mindre end de skader, der opstår på lang sigt," siger Mark Noble, ledende forfatter af undersøgelsen offentliggjort i April 22 spørgsmålet om Journal of Biology. "Efter lægemidlet er stoppet, den cellulære skader bliver værre."

I årevis eksperter spørgsmålstegn ved, om kemo hjerne var et resultat af kemoterapi eller har kræft i sig selv, sagde Noble, direktør for University of Rochester Stem Cell og regenerativ medicin Institute. "Kunne de blive deprimeret? Var det virkelig økologisk skade? "Sagde han, notering nogle af de foreslåede mulige årsager.

"Hvad vores studier gøre er demonstrere [at] det er den kemo," sagde han. Og kan opstå skader med behandling med enkelt lægemiddel, ikke kun de "cocktails" af lægemidler ofte anvendes til behandling af kræft.

I en tidligere undersøgelse, Nobel og hans kolleger viste, at tre almindelige kemoterapi narkotika var mere toksisk for raske hjerneceller end til kræftceller, de var beregnet til at behandle. Disse undersøgelser var blandt de første til at etablere en biologisk basis for kemo hjerne. Men forskningen ikke forklare, hvorfor de kognitive skadelige virkninger fortsætter i nogle patienter.

For den nye undersøgelse, Noble og hans kolleger udsat cellelinjer i et laboratorium, og i mus til doser af 5-FU, og derefter evalueres stoffets virkninger. Lægemidlet anvendes til behandling af kræft i bryst, ovarier, mave, tyktarm og andre steder.

Forskerne fandt, at 5-FU beskadiget specifikke typer af celler i centralnervesystemet - umodne celler kendt som stamceller, som senere differentierer til specialiserede celler.

Også beskadiget var celler, der kaldes oligodendrocytter, der hjælper producerer myelin, den fede stof, frakker nerveceller og letter kommunikationen mellem cellerne.

"Skaden til otte uger var betydeligt større end en dag efter behandling," Noble sagde. "Skader seks måneder var endnu større end ved seks uger."

Konstateringen "betyder, at der er en reel fysiologisk basis for symptomerne på 'chemobrain," sagde Dr. Christina A. Meyers, chef for afdelingen for neuro-onkologi ved MD Anderson Cancer Center i Houston, som skrev en ledsagende kommentar . "Indtil vi ved nok til at udvikle målrettede behandlinger for det, er der stadig masser at gøre ved det [og bedre at have det, end alternativet]." Blandt de retsmidler afslapning uddannelse til at fokusere opmærksomhed, motion, kognitiv rehabilitering og medicin såsom antiinflammatoriske midler, sagde hun.

En anden kræft ekspert roste undersøgelsen.

"Dette er en meget god dyremodel," siger Dr. Patricia Ganz, direktør for kræftforebyggelse og -kontrol ved University of California, Los Angeles Jonsson Cancer Center.

Men hun tilføjede en advarsel: "Dette betyder ikke, at alle, der modtager dette stof vil have skader på deres hjerne," sagde hun. Og hun tilføjede, dette er virkningen af ​​blot én kemoterapi stof, 5-FU. I dag 5FU er "sjældent brugt i brystkræftbehandling," sagde hun.

Noble håber at fokusere næste på, hvorfor skaden fortsætter. Til sidst, kan hans forskning føre til en behandling, der kan gives for at mindske eller eliminere skade på raske celler, siger han.

Flere oplysninger

Vil vide mere om kemo hjerne, besøg American Cancer Society.

KILDER: Mark Noble, ph.d., direktør, University of Rochester Stem Cell og regenerativ medicin Institute, Rochester, NY; Patricia Ganz, MD, direktør, kræftforebyggelse og kontrol forskning, University of California, Los Angeles, Jonsson Cancer Center; Christina A. Meyers, Ph.D., professor og chef, afdelingen for neuro-onkologi, MD Anderson Cancer Center, Houston; April 21, 2008, Journal of Biology

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

Sidst opdateret: April 22, 2008

Posts Carousel