Facebook en Boost til din Self-værd?


Facebook en Boost til din Self-værd?

Tirsdag 26 Marts (healthday News) - At være på Facebook kan styrke folks selvtillid, viser en ny undersøgelse.

Efter at have foretaget eksperimenter med 88 studerende, forskere fra Cornell University konkluderede, at Facebook-profiler tilbyde folk belæg deres selvværd, fordi profilerne give dem mulighed for at vise deres mest værdsatte personlige egenskaber og relationer.

Forskerne opdagede også, at efter at have modtaget kritik, Facebook-brugere ubevidst gå tilbage til deres online-profiler til at øge deres følelse af selvværd.

Resultaterne vises i tidsskriftet Personality og Social Psychology Bulletin marts.

"Den konventionelle visdom er, at Facebook brug er blot en tid vask og fører til et sortiment af negative konsekvenser," undersøgelse medforfatter Jeff Hancock, professor i kommunikation og edb og informationsvidenskab, sagde i en Cornell pressemeddelelse. "Men vores forskning viser, at det kan være en psykologisk meningsfyldt aktivitet, der leverer en følelse af velvære på et relativt dybt plan.

"Den ekstraordinære mængde tid folk bruger på Facebook kan være en afspejling af dens evne til at opfylde ego behov, der er grundlæggende for den menneskelige tilstand," tilføjede han.

Viser deres Facebook-profil kan give følelsesmæssige fordele for millioner af sociale netbrugere ved at genskabe dybtfølte forestillinger af sig selv som gode mennesker elsket af en gruppe af venner og familie, siger Hancock.

"Måske online daters, der er bekymrede over at være single eller nyligt fraskilte kan finde trøst i processen med at komponere eller revidere deres online-profiler, da det giver dem mulighed for at reflektere over deres kerneværdier og identitet," sagde han. "Studerende, der føler stressede om kommende eksamener kan tilsvarende finde trøst i deres sociale netværk-site profiler."

Flere oplysninger

Den Nemours Foundation skitserer, hvordan man opbygger børns selvværd.

Posts Carousel