Explainer: Hvad er en virus?

  • In Default
  • May 21
  • 1511 Views
  • 0 comments

Explainer: Hvad er en virus?
De fleste biologer hævder virus ikke er i live, fordi de ikke kan replikere sig selv.
Credit: Tom Thai / Flikr.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på The Conversation. Publikationen bidrog artiklen til Live Science ekspert Voices: Op-Ed & Insights.

Det kan synes som en temmelig grundlæggende spørgsmål, men der er stadig debat om, hvorvidt virus bør betragtes som en form for liv.

Mangfoldigheden af ​​virusinfektioner er enorm. Vira forårsage alt fra forkølelse (rhinovira) til Ebola og vorter (papillomavirus); af hiv / aids til influenza og kopper. Mange virus kan forårsage kræft: hepatitis B virus er en kendt årsag til leverkræft, og nogle typer af human papillomavirus forårsager livmoderhalskræft.

Selvom virus udstille nogle af de særlige kendetegn ved levende organismer - de har gener, udvikles ved naturlig udvælgelse og skabe kopier af sig selv - de fleste biologer hævder de ikke er i live, fordi de ikke kan replikere sig selv.

At sige, at virus er små er en underdrivelse. Hvis det humane genom blev "Krig og fred", ville den gennemsnitlige bakterie har et genom på ca. en side eller to. På denne skala, influenzavirus er omkring to ord; den mindste virus, circovirus, blot et bogstav eller to.

Væsentlige, vira er uddrag af genetiske kode, der kapre mekanik levende celler til at replikere sig selv, undslippe cellen og spredes (den "computer virus" analogi er apt). Selv deres kuvert - coatingen at mange vira nødt til at beskytte deres indhold - stammer fra cellerne i deres værter.

Standsning virus

Nogle vira, der forårsager sygdom hos mennesker, kan blive forhindret i at gøre det - med varierende grader af succes - gennem vacciner.

Explainer: Hvad er en virus?


Vira er uddrag af genetiske kode, der kaprer mekanik levende celler til at replikere sig selv, flygte cellen og spredning.
Credit: jiparis / Flickr.

Oprindelsen af ​​ordet vaccine (fra latin for "ko") kommer fra Edward Jenner bemærkning om, at malkepiger syntes at være immune over kopper. Fra denne kom den ide, at infektion med et nært beslægtet men mindre farlig virus kunne beskytte mod alvorlig sygdom.

Det blev efterfølgende konstateret, at selv inaktiverede vira (såsom dem i rabies og polio vacciner) eller dele af vira (såsom de i hepatitis B og influenzavacciner) var i stand til at stimulere immunsystemet til at huske og beskytte mod infektion på efterfølgende eksponering.

De bedste vacciner har endda resulteret i udryddelse af sygdomme, såsom kopper og kvægpest. Forhåbentlig vil i den nærmeste fremtid, polio og mæslinger også blevet sygdomme fra fortiden.

Sammenlignet med antibiotika til behandling af bakteriel infektion, som blev udviklet i 1940'erne, antivirale behandlinger er en langt nyere udvikling.

De fleste antivirale medicin forsøg på at blokere et eller flere punkter i den virale replikationscyklus. Mange antiviral medicin anvendes til behandling af HIV og herpes simplex (der forårsager forkølelsessår), for eksempel marmelade replikering mekanisme selv.

Andre antivirale lægemidler interfererer med mekanismen virus bruger til at indtaste eller exit værtsceller (såsom oseltamivir for influenza), mens andre stimulere immunsystemet til at søge og ødelægge virusinficerede celler (såsom interferon for hepatitis C).

Mega, mimi- eller Truc?

Mennesker (eller i det mindste læger) tage en meget antropocentrisk opfattelse af verden, men virus kan inficere alle levende organismer, selv bakterier (bakteriofager). Og de synes at være overalt.

Explainer: Hvad er en virus?


Antivirale midler til influenza-virus forstyrre den mekanisme, de bruger til at indtaste eller afslutte værtsceller.
Credit: Kat Masback / Flickr.

J Craig Venter, biologen og iværksætter, der var en af ​​de første til at sekventere det humane genom (interessant, hans egen), circumnavigated verden i sin yacht og stikprøven havvand, som han gik. Da hans hold undersøgte prøverne, fandt de en utrolig mangfoldighed af nye vira, med omkring 10 millioner eksemplarer af virus per milliliter vand.

Den nylige opdagelse af nye meget store virus har også sløret grænserne mellem, hvad der gør og ikke udgør livet. I 2003 blev mimivirus fundet inde en amøbe i et køletårn i England. Det blev kaldt "mikrobe efterligne virus", som det var synligt under et mikroskop og havde et genom, der overhalede små bakterier.

Den nuværende største virus rekordindehaver er pandoravirus, fundet i en dam i Melbourne. Dets genom nærmer kompleksiteten af ​​en lille parasit.

Disse nylige opdagelser har bedt en fornyet behandling af naturen og klassifikation af livet. Didier Raoult den franske biolog, der ledede det hold, der opdagede mimivirus selv har foreslået omklassificere komplekse organismer såsom gigantiske vira som "truc". Dette er fransk for "ting", samt at det er en forkortelse for "ting modstå [un] komplet klassifikation" - med andre ord, de "for hårdt" kurv.

Er havvandet vira suppen, hvorfra vi efterfølgende udviklet sig? Mere forskning kan give svar på disse og andre interessante spørgsmål. Hvorom alting er, er det klart, at disse små genetiske parasitter vil altid være problemer for os at kæmpe med.

Allen Cheng modtager støtte fra National Health og Medical Research Council.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på samtalen. Læs den oprindelige artikel. Synspunkterne er dem af forfatteren og afspejler ikke nødvendigvis synspunkter udgiveren. Denne version af artiklen blev oprindeligt offentliggjort den live Science.

Posts Carousel