Er Rosiner virkelig godt for dig?

 • In Default
 • August 8
 • 12 Views
 • 0 comments

 • Er Rosiner virkelig godt for dig?  Pile af rosiner på en hvid baggrund. Photo Credit Alasdair Thomson / iStock / Getty Images
 • Rosiner er en nærende snack og en velsmagende Topper for salater og havregryn, men kun hvis du balance din kost med en række andre sunde fødevarer. Ved at inkludere rosiner som en del af en kost, der indeholder masser af frisk frugt og grøntsager, fuldkorn og magert protein, vil du blive fuld, tilfreds og sund. Tal med din læge, før du foretager nogen ændringer i din kost, især hvis du har allergi eller sundhedsmæssige forhold.

  Ernæring Fakta

  Rosiner kan ligne stykker af uudviklede hundemad, men de er faktisk druer, der er tørret i solen eller med brug af en fødevare dehydrator. Rosiner er nærende og kan give dig et boost af energi, men de er også høj i kalorier og sukker. A 1/4-kop servering af rosiner indeholder 130 kalorier, ingen fedt, 10 mg natrium, 31 g kulhydrater, 2 g kostfibre, 29 g sukker og 1 g protein. Rosiner indeholder små mængder af jern og calcium, og er også en kilde til polyphenoler, antioxiderende forbindelser, der kan være forbundet med en nedsat risiko for hjertesygdomme og cancer.


  Rosiner i Moderation

  Rosiner spist sparsomt er nærende som en snack eller som en del af et måltid, men ligesom alle tørret frugt, de er høj i kalorier. Hvis du indtager rosiner for ofte og ikke styre din samlede kalorieindtag, kan de overskydende kalorier fører til vægtøgning. Desuden kan indholdet af rosiner sukker bidrage til huller i tænderne og kan forårsage dit blod triglyceridniveauer at stige. I stedet nyder rosiner i moderation. A 1/2-cup servering af tørret frugt som rosiner svarer til 1 kop frisk frugt og voksne mænd og kvinder har brug for kun omkring 2 kopper af frugt dagligt, siger det amerikanske Landbrug er min tallerken retningslinjer.


  Sund snack Idéer

  Selv hvis dine børn slå deres næser op på frugt, kan de nyde søde, sej rosiner som en snack. Spred jordnøddesmør på et par selleri sticks, så drys et par rosiner på toppen for en hurtig snack mellem måltiderne. Stedfortræder rosiner for drysser på is for at tilføje en servering af frugt til dit barns dessert. For en nærende mellemmåltid på farten, kombinere mandler, valnødder, jordnødder og rosiner i en lille plastpose og selv gør-det-medbringe din trail mix i din pung eller rygsæk.


  Sundt måltid Idéer

  Rosiner tilføjer sødme og en ekstra servering af frugt til morgenmad, frokost eller middag. Til morgenmad, drys din havregryn med rosiner i stedet for sukker eller sirup. Til frokost kan du nyde en salat toppet med rosiner - salaten bliver så flavorful, du kan gå let på bandagen. Til middag, tilføje et drys af rosiner til veggies eller kartoffelmos. Du vil tilføje en antydning af sødme, der vil slå din traditionelle side parabol til et kulinarisk knockout.

 • Tags:

Posts Carousel