Er røget kød Bad for sundhed?

 • In Default
 • February 16
 • 16 Views
 • 0 comments

 • Er røget kød Bad for sundhed?  Montreal røget kød sandwich Photo Credit David Chin / iStock / Getty Images
 • Hengive sig til røget svinekød eller oksekød kan være fristende; de rige, woodsy smag røgen giver på kød er svært at slå. Mens man spiser disse fødevarer lejlighedsvis sandsynligvis sikker, hvilket gør dem en fast del af din kost kan have nogle konsekvenser for din fremtidige sundhed. Faktisk kan det være røgningen, der er mere farligt for dit helbred end selve kødet.

  Natrium

  Røget kød indeholder ofte en betydelig mængde natrium. Gnider tilsat til kød, hvilket giver smag og hjælpe med at udvikle en skorpe, bruger ofte salt som en central bestanddel. Desuden er nogle kød er salt-cured før ryges. Dette tilsat salt kan bruge op en betragtelig luns af dit daglige indtag af natrium, der bør ikke være mere end 2.300 mg. Indtagelse af for meget natrium sætter dig i risiko for at udvikle forhøjet blodtryk, en vigtig risikofaktor for hjerte-kar-sygdom.


  Hjerte og Diabetes Risici

  Det høje indhold af natrium er en af ​​de største syndere bag sundhedsmæssige risici forbundet med røget kød. En September 2010 rapport fra Harvard Family Health Guide afslørede, at spise dette kød øget sandsynligheden for at udvikle både type 2 diabetes og hjertesygdomme. Harvard Forskerne fandt, at øget risiko ikke var forbundet med at spise frisk rødt kød, men i stedet med at spise røget eller andre forarbejdede kød. De revideret flere undersøgelser, indsamling af data på over en million mennesker. Hver daglig servering af disse kød øget chancerne for at udvikle diabetes med 19 procent. Hjertesygdom risiko sprang 42 procent.


  Kræftfremkaldende stoffer

  Kræftfremkaldende stoffer, kemikalier, der kan forårsage kræft, er en anden bekymring, når det kommer til at spise røget kød. Polycykliske aromatiske kulbrinter eller PAH'er, der dannes, når fedt fra kød drypper på åben ild, såsom under grillning. PAH'er kan også udvikle under røgningen. PAH'er kan spille en rolle i risikoen for at udvikle pancreas, tyk- og prostatacancer, ifølge National Cancer Institute. NIC advarer dog om, der er behov for mere forskning på dette område. PAH'er har vist sig at forårsage kræft hos dyr, men det er vanskeligt at vurdere disse kemikalier effekt på mennesker.


  Breast Cancer

  En undersøgelse, offentliggjort i maj 2007 i tidsskriftet "Epidemiology", afslørede en sammenhæng mellem røget kød og brystkræft. Dr. Susan E. Steck og hendes co-forskere konstateret, at postmenopausale kvinder, der forbruges grillet eller røget kød mere end en gang om ugen i løbet af deres levetid havde en 47 procent større risiko for brystkræft i forhold til kvinder, der spiste disse fødevarer en gang om ugen eller mindre. Røget eller grillet fjerkræ og fisk ikke øge risikoen for brystkræft, ifølge undersøgelsens resultater.

 • Tags:

Posts Carousel