Er løfte vægte påvirker en lyskebrok?

 • In Default
 • September 28
 • 56 Views
 • 0 comments

 • Er løfte vægte påvirker en lyskebrok?  Løfte vægte kan hæve intra-abdominale tryk, hvilket øger risikoen for brok. Photo Credit Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images
 • En brok er en tilstand, hvor en abdominal indhold rager ud af sit bur. Lyskebrok er en tilstand, hvor herniation forekommer i lyskekanalen, en åbning til stede på hver side af lysken. Vægtløftning er en vigtig årsag til lyskelymfeknuder brok. Brok bør behandles med operation for at forebygge komplikationer; og vægtløftere bør sikre, at de vender tilbage til at arbejde ud langsomt for at forhindre en gentagelse.

  Lyskebrok

  Lyskekanalen kan opfattes som en tunnel, der går gennem bugvæggen. Denne åbning er dannet af to huller i musklerne i underlivet. Hos mænd, lyskekanalen er større, fordi det passerer sædstrengen, som indeholder sædlederen. I nogle tilfælde bliver denne åbning svækket, og dette tillader andre strukturer, ofte tarmene, til at passere gennem åbningen. Denne betingelse, når det sker, er kendt som en lyskebrok. Den type lyskebrok, der forekommer hos voksne kaldes indirekte lyskebrok.


  Løfte Vægt Forårsager brok

  Enhver tilstand, hvor trykket inde i maven hæves kan føre til en lyskebrok. En raise i trykket øger kraft mod lyskekanalen, hvilket øger chancen for herniation. Vægtløftning er en vigtig årsag til denne øgede intra-abdominale tryk. Nogle tyder på, at en enkelt, anstrengende begivenhed kan prædisponere til lyskebrok. En undersøgelse offentliggjort i "brok" ​​i 2007, tyder på, at tungt arbejde kan være forbundet med pludselig inguinal diskusprolaps. Udover vægtløftning, er kendt en række andre årsager til lyskebrok; de alle forårsage brok ved dræning, der øger trykket i underlivet. Betingelser forårsager kronisk hoste og godartet prostatahypertrofi, for eksempel, kan både forårsage forhøjet tryk i maven, hvilket fører til diskusprolaps.


  Komplikationer af brok

  Lyskebrok ofte forårsage en bule i lysken, der vises, mens du løfter vægte. De fleste brok er asymptomatiske, men kan forårsage en kedelig smerte. Komplikationer af brok indbefatter obstruktion, en tilstand, hvor fødevarer kan ikke længere passere gennem tarmen, og kvælning, en alvorlig tilstand, hvor blodtilførsel til diskusprolaps tarm afskæres, hvilket kan forårsage koldbrand. Disse komplikationer skal behandles hurtigst muligt.


  Vægtløftning efter kirurgi

  Den vigtigste behandling for brok er at styre dem gennem en operation. Under en hernioplasty, den mest almindelige kirurgiske behandling for lyskebrok er de abdominale indhold anbringes tilbage inde i maven og åbningerne i kanalen er indsnævret. En mesh, fremstillet af undigestable polypropylen, ofte efterlades på plads over kanalen for at hindre en gentagelse. Risikoen for brok gentagelse er lav, men er højest umiddelbart efter kirurgi. Ifølge brok Center of Southern California, kan weightlifters gradvist begynde at løfte små mængder vægte inden for den første uge af kirurgi. De kan genoptage regelmæssig træning efter otte uger.

 • Tags:

Posts Carousel