Er jeg menopausal endnu?


Er jeg menopausal endnu?

Jeg var fire dage kort på et år fra endelig er fri for perioder - blot for at få en anden! Betyder det, jeg er ikke i overgangsalderen, at jeg er nødt til at tælle et helt år uden perioder igen? Hvordan skulle jeg vide, jeg er klimakteriet ellers?

- Diana, Canada

En kvinde anses for at være i overgangsalderen, når hun går et år uden perioder. Et år er lang tid at gå uden en periode, og derefter begynde blødning igen - det er ikke en fælles begivenhed. Du er tæt nok på et år mærket skal betragtes menopausal, i hvilket tilfælde Deres blødning kan betragtes som postmenopausal blødning. Der er mange godartede årsager til PMB, såsom fibromer, godartede polypper, endometriose, hyperplasi og en godartet overvækst af livmoderen. Jo større bekymring, er imidlertid, at endometriel eller livmoderkræft kan være årsagen. Så lad din læge vide om blødningen, og find ud af, om han eller hun ønsker at evaluere dig for postmenopausal blødning. Lægen vil måske kontrollere ovennævnte betingelser, og sørg for, at slimhinden i din livmoder er normalt. Jeg tvivler på, at din læge vil være sådan en pernittengryn om, hvorvidt du er i overgangsalderen, at han eller hun ikke vil evaluere dig.

Lær mere om postmenopausal blødning i Everyday Health Overgangsalderen Center.

Posts Carousel