Er du afhængig af sukker?


Er du afhængig af sukker?

Af Julie Upton, RD

Jeg har læst en masse fra både populære presse og videnskabelige publikationer om, hvordan visse craveable fødevarer, såsom dem, der omfatter sukker, fedt, eller en kombination af begge (f.eks is, chokolade, og de fleste desserter) kan forårsage lægemiddellignende reaktioner i vores hjerne. Animal-model forskning viser, at når der gives dyrene all-you-can-eat adgang til junk food, kan de ikke synes at få nok af det-og de vil give afkald på normale aktiviteter såsom motion og sex at spise sukker- og fedt-rige fødevarer.

Forskere ved Scripps Research Institute i La Jolla, Californien., Siger gentagen eksponering for junk fødevarer førte til formindskede feel-good reaktioner, så havde brug for mere af deres "mad fix" dyrene at få den samme reaktion.

Er du afhængig af sukker?

Getty Images

Lyder lidt ligesom kokain, alkohol eller nikotin? Nogle siger, det er.

Selvom fødevarer afhængighed er meget vanskeligere at diagnosticere-og der kunne være mere følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer skylden-nogle af os kan være mere modtagelige for vanedannende type følelser omkring mad. Lige som dem med en afhængighed af alkohol tørster en ændring i alkohol i blodet, nogle ernæring forskere tyder på, at disse mennesker kan tørster ændringer i blodsukkeret, der opstår fra at spise sukkerholdige fødevarer.

Jeg har mødt mange kunder, der hævder at være ganske enkelt afhængig af slik. De føler, de kan ikke klare på en given dag uden deres slik, sodavand, eller andre søde behandle. Ifølge disse kvinder, deres trang til slik er overvældende.

Jeg føler ofte, at jeg har problemer med slik, fordi jeg næsten ikke kan komme ned i slik midtergangen af ​​mit supermarked uden "prøveudtagning" de gummy ferskner eller Jelly Brystflæsk. Hvis du kan relatere til begrebet at blive "afhængige" til slik eller en bestemt trigger mad eller drikke, er du ikke alene. Her er tre måder at håndtere det.

Spis en proteinrig morgenmad
Forskning viser, at protein til morgenmad, kan medvirke til at reducere cravings senere på dagen, i forhold til at spise en kulhydrat-rige mulighed for din første måltid.

Hold en fødevare log
Den bør omfatte, hvordan du føler før og efter du spiser. Dette vil hjælpe dig identificere, om der er nogle følelsesmæssige problemer, der drev dig til den problematiske mad. Hvis du lokalisere den følelsesmæssige driver, kan du derefter arbejde på alternative måder at håndtere dine følelser.

Forkæl den rigtige måde
Når du gør spise slik, så sørg for at de er nydt i slutningen af ​​et velafbalanceret måltid, fordi proteinet, fibre og fedt i andre fødevarer vil hjælpe med at minimere blod-sukker boost fra slik. Hold udløse fødevarer ud af dit hjem og kontor for at forsøge at minimere din eksponering.

Posts Carousel