Er der en forskel mellem Valerian Root Te og kapsler?


 • Er der en forskel mellem Valerian Root Te og kapsler?  Valerian rod er en alternativ behandling for søvnløshed. Photo Credit Siri Stafford / Lifesize / Getty Images
 • Valerian rod er en urt bruges som en alternativ behandling for søvnløshed og angst. Nogle mennesker bruge det til hovedpine, muskel- og ledsmerter, menopausale symptomer og Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Urter er planter, hvis blade, stængler, er rødder eller blomster anvendes for aromaer, medicin og te. De fås i løs vægt, teposer, tabletter og kapsler. Når det bruges medicinsk, bør de mærkes med den standardiserede potens per portion eller kapsel. Taler altid til din læge, før du tager urter som alternativ medicin. Nogle mennesker er allergiske over for græs og andre urteagtige planter.

  Ledige Forms

  Baldrian rod er tilgængelig i forskellige former, herunder kapsler, te, tinkturer, ekstrakter og tabletter. De tinkturer og ekstrakter er enten alkohol-baserede eller glycerite-baserede præparater. Roden kan tørres og pulveriseret til dannelse af tabletter og kapsler. Valerianerod har en stærk, skarp lugt, der er bedst maskeret i kapsler eller kombineret med andre urter til at forbedre smagen. Passionsblomst, citronmelisse, humle og kava kan tilsættes. Der er ingen forskel mellem baldrian te og kapsler, så længe ingredienserne og potens er det samme per portion eller dosis. Følg anvisningerne for hver formular, og rådføre sig med din sundhedsplejerske til råds.


  Dosering

  Den aktive bestanddel i baldrian, der kan være ansvarlig for de sederende aktioner er valerenic syre. Kapsler ofte standardiseret til at indeholde 0,3 procent til 0,8 procent valerenic eller valerianesyre. Standardiserede doser foretrækkes, fordi du ved nøjagtigt, hvor meget du får. Ifølge University of Maryland Medical Center, forberede baldrian te med en kop kogende vand over 1 tsk tørret rod. Stejl te for fem til 10 minutter. Hvis bruger kapsler, tage 200 milligram, tre til fire gange om dagen. For søvnløshed, tage dosis en til to timer før sengetid. Baldrian virker mest effektiv, hvis taget for to eller flere uger, ifølge MayoClinic.com. Tal med din læge for præcise anvisninger.


  Forskning

  Baldrian er blevet undersøgt for at underbygge påstandene, at det hjælper med at reducere søvnløshed. Ifølge "The Healing Power of Herbs," forskning, der involverer 128 forsøgspersoner fandt, at baldrian forbedret søvnkvalitet og forkortet den tid er nødvendig for at falde i søvn. Forskerne bemærkede også, at de emner, ikke oplevede en tømmermænd om morgenen efter brug baldrian, og at det ikke forårsage dagtimerne sedering i fagene. Hertil kommer, at undersøgelsen viste, at 160 milligram baldrian rod var lige så effektivt til at fremme søvn som recepten sovende støtte benzodiazepin. En undersøgelse rapporteret i "Sleep" i 2005 fandt, at en kombination af baldrian og humle var effektiv til at forbedre både søvn og livskvalitet af emnerne. På den anden side, MedlinePlus og University of Maryland Medical Center rapporterer, at nogle undersøgelser har vist, at baldrian hjælper ikke insomniacs.


  Forholdsregler

  Tag urter med omhu og bruger kun under tilsyn af en sundhedsperson. Nogle urter kan udløse bivirkninger eller interagere med lægemidler, som du kan tage. Du må ikke tage baldrian hvis du er gravid eller ammer. Baldrian betragtes generelt som sikkert og er godkendt til fødevarer brug af Food and Drug Administration. Ifølge MayoClinic.com, kan baldrian forårsage milde bivirkninger, herunder hovedpine, svimmelhed, kvalme, gastrointestinale problemer og endda søvnløshed. Indberette eventuelle bivirkninger til din sundhedsplejerske.

 • Tags:

Posts Carousel