Er At være træt efter træning en Sign of Diabetes?


 • Er At være træt efter træning en Sign of Diabetes?  Post-øvelse træthed kan have en række årsager. Photo Credit Jupiterimages / Goodshoot / Getty Images
 • At være træt efter motion er en tegn på diabetes - men det er også et symptom på et utal andre forhold, de fleste af dem ikke er så alvorligt. Diabetes påvirker den måde din krop behandler mad til glukose, og det findes i to former: type 1 og type 2. Det er en livstruende tilstand, hvis venstre ubehandlet. Hvis træthed er din eneste symptom, er det sandsynligt, du lider af en anden tilstand.

  Diabetes og hypoglykæmi

  Motion har flere fordele end ulemper for mennesker med diabetes. Men fysisk aktivitet også sænker blodsukkeret, og hvis dit niveau bliver for lavt, kan du blive usikker, ængstelig og opleve en øget hjertefrekvens. Under en overdrevent lavt blodsukker er kendt som hypoglykæmi. Folk uden diabetes kan være hypoglykæmiske, men folk med diabetes oplever ofte denne tilstand, når deres blodsukker får ud af whack. Hypoglykæmi kan resultere i træthed, sammen med sult, rysten, forvirring og svaghed. Familydoctor.org anbefaler at holde 15 gram af en hurtigt virkende kulhydrater på hånden, såsom rosiner, frugtsaft eller druesukker, hvis du begynder at blive hypoglykæmiske, mens du arbejder ud,


  Diabetes Symptomer

  Hvis det at være træt efter træning er din eneste symptom, er det sandsynligt, at diabetes er ikke årsagen. Hvis du oplever træthed ledsaget af hypoglykæmi symptomer, så kan du lider af lavt blodsukker. Type 1 diabetes symptomer omfatter hyppig vandladning, usædvanlig tørst, ekstrem sult, uforklarligt vægttab, træthed og irritabilitet. Type 2-diabetes omfatter de samme symptomer, med tilføjelse af sløret syn, hyppige infektioner og snurren i hænder og fødder.


  Andre årsager

  Uden andre diabetiske symptomer, er det muligt en anden faktor er årsag din træthed. For eksempel, langdistance-løbere og marathonløbere tendens til at sove usædvanlige mængder under træning. Dr. Alex Chediak, præsident for American Academy of Sleep Medicine, fortalte The New York Times han mener denne slags løb frigiver hormoner kaldet cytokiner, der gør folk sløve. En anden simpel forklaring kunne være, at du forsøger for meget for hurtigt. Hvis du er vant til at vandre to miles, og derefter beslutter at gå på en 5-mile jog, kan din krop reagerer forskelligt. Tilsvarende, hvis du ikke er ordentligt næring din krop før en træning, eller er dehydreret, din energi maj tanken hurtigt. At få en sund blanding af kulhydrater, protein og fedt før arbejder ud vil give dig nok brændstof til din aktivitet. Hvis du planlægger at arbejde ud mindre end en time, spise en snack en time eller to før motion. Hvis du planlægger at arbejde ud længere end en time, spiser 30 til 60 minutter før motion. Derudover skal du sørge for at holde hydrat før motion, under og efter. Drik 2-3 kopper vand før og efter din træning og omkring halvdelen til en kop vand under træning.


  Anbefaling

  Diabetes er en livsændrende betingelse, at du skal tage alvorligt. Hvis du har mistanke du lider af denne sygdom, se dig læge straks. Gået ubehandlet, diabetes kan forårsage hjertesygdomme, slagtilfælde, nyresygdom, forhøjet blodtryk, nervesystem sygdom og død.

 • Tags:

Posts Carousel