Ensom? Din sundhed kan lide

  • In Default
  • March 24
  • 0 Views
  • 0 comments

Ensom?  Din sundhed kan lide

Getty Images

Af Amanda Gardner

Mandag 18 juni, 2012 (Health.com) - Ensomhed og isolation kan påvirke din livskvalitet-og måske din mængde af liv, også. Ifølge et par af undersøgelser offentliggjort i dag i Archives of Internal Medicine, der bor alene, eller bare føler dig ensom-kan øge en persons risiko for tidlig død.

En undersøgelse fulgte næsten 45.000 personer i alderen 45 og op der havde hjertesygdom eller en høj risiko for at udvikle tilstanden. De, der boede alene, fandt undersøgelsen, var mere tilbøjelige til at dø af hjerteanfald, slagtilfælde eller andre hjerte komplikationer i løbet af en fireårig periode end mennesker, der lever med familie eller venner, eller på anden kommunal ordning.

Risikoen var højest i midaldrende mennesker, kun 14% af dem boede alene. Solo levende øgede risikoen for hjerteproblemer og tidlig død med 24% blandt personer i alderen 45-65, og ved kun 12% blandt personer i alderen 66 til 80. Og der var ingen sammenhæng overhovedet i mennesker alder 80 og ældre, en gruppe i som bor alene er fælles.

Mere forskning er nødvendig for at bekræfte disse resultater, men i mellemtiden kan det ikke være en dårlig idé for læger at spørge hjertepatienter om deres livssituation, siger ledende forfatter Deepak L. Bhatt, MD, en kardiolog på Brigham and Women Hospital, i Boston.

Relaterede links:

  • De værste vaner for dit hjerte
  • Kend dine Heart-Attack Risikofaktorer
  • Depression hos ældre: 7 måder at hjælpe

Bor alene "kunne være lidt rødt flag, at [a] patient kan være en højere risiko for dårlige resultater," siger Bhatt.

Hvorfor er bor alene potentielt skadelig? Især blandt de midaldrende, en demografisk hvor leve med en ægtefælle eller partner er normen, kan bor alene være et tegn på sociale eller psykiske problemer, såsom forholdet problemer, et svagt støtteordning, job stress eller depression-alt af hvilke der er knyttet til hjertesygdomme.

Men bor alene kan påvirke sundheden i mere umiddelbare måder. For eksempel kan folk, der ikke har en ægtefælle eller andet familiemedlem holder øje med dem at være mere tilbøjelige til at springe deres medicin eller ignorere advarselstegn på hjerte problemer, siger Bhatt. (Faktisk en 2011 undersøgelse viste, at mænd, der har hjerteanfald-relaterede smerter i brystet en tendens til at komme til et hospital tidligere, hvis de er gift eller lever sammen med en partner.)

Tidligere forskning har vist en "meget konsekvent forhold" mellem en mangel på såkaldt social støtte og dårligt helbred, men foranstaltninger såsom social støtte har ikke altid været konsekvent defineret, siger Emily M. Bucholz, MPH, en medicinstuderende og ph.d. kandidat på Yale University i New Haven, Conn.

"Living alene, i sig selv, kunne stå for mange forskellige ting," siger Bucholz, som medforfatter en redaktionel ledsager undersøgelserne. "Betyder det, du mangler kammeratskab? Eller er det, at der er ingen, der kan hjælpe dig med medicin? Har det at gøre med mobilitet eller ernæring? "

Næste side: Er ensomhed en form for stress?

Sider: 1 2

Posts Carousel