En ryger Rigtige Chancerne for at få lungekræft

 • In Default
 • October 15
 • 2 Views
 • 0 comments

 • En ryger Rigtige Chancerne for at få lungekræft  Der er en direkte sammenhæng mellem rygning og lungekræft. Photo Credit thorax røntgen af ​​lungerne billedet ved Jolin fra Fotolia.com
 • Der er en direkte sammenhæng mellem rygning og lungekræft. Dette er blevet bevist hævet over enhver tvivl, og er et universelt accepteret kendsgerning i det medicinske samfund. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) oplyser utvetydigt, cigaretrygning forårsager lungekræft og at flere mennesker dør af lungekræft end nogen anden form for kræft.

  Risikofaktorer  En ryger Rigtige Chancerne for at få lungekræft  Røgtobak er den vigtigste risikofaktor for at udvikle lungekræft. Photo Credit rygning billede af Alison Bowden fra Fotolia.com

  American Association for Cancer Research viser, at røgtobak er den vigtigste risikofaktor for at udvikle lungekræft. Derudover indånde røgen fra andre, eller passiv rygning, øger også ens risiko for lungekræft. Det er de farlige kemikalier inden tobak, som i høj grad skade lungerne, som i sidste ende kan føre til udbrud af lungekræft. Der er en positiv korrelation mellem rygning og lungekræft, hvilket betyder, at jo mere en person ryger, jo større hans eller hendes chancer for at udvikle lungekræft.


  Forekomst af lungekræft

  I 2006 lungekræft udgjorde flere dødsfald end brystkræft, prostatakræft og tyktarmskræft kombineres. Konkret i dette år, 106.374 mænd og 90.080 kvinder blev diagnosticeret med lungekræft, mens 89.243 mænd og 69.356 kvinder døde af lungekræft. 1982 Surgeon General rapport, at "rygning er den største enkeltstående årsag til kræft dødsfald i USA." Dette er så sandt nu, som det var dengang, og der er omfattende forskning at bevise forbindelsen.


  Rygning og lungekræft  En ryger Rigtige Chancerne for at få lungekræft  Omkring 90 procent af lungekræft dødsfald hos mænd og næsten 80 procent af lungekræft dødsfald blandt kvinder skyldes rygning. Photo Credit la cerilla billede ved caironbohemio fra Fotolia.com

  Ifølge CDC, omkring 90 procent af lungekræft dødsfald hos mænd og næsten 80 procent af lungekræft dødsfald blandt kvinder skyldes rygning. The American Cancer Society rapporterer, at der hvert år næsten en halv million mennesker dør af lungekræft, hvilket betyder næsten en af ​​hver fem dødsfald er relateret til rygning. Ved sammenligning med andre dødsårsager, cigaretter dræber flere amerikanere end alkohol, bilulykker, selvmord, AIDS, drab, og illegale stoffer tilsammen. De, der ikke ryger selv er også påvirket af lungekræft, og hvert år omkring 3.400 ikke-ryger voksne dør af lungekræft som følge af vejrtrækning passiv rygning.


  Omkostninger ved rygning og lungekræft

  Der er en betydelig omkostning for rygning og lungekræft. The American Cancer Society anslås, at mellem 2000 og 2004, rygning forårsagede mere end 196 milliarder dollars i årlige sundhedsrelaterede omkostninger i USA, herunder rygning-tilskrives medicinske omkostninger og produktivitetstab.


  Er Afslutning Hjælp?  En ryger Rigtige Chancerne for at få lungekræft  Rygestop reducerer risikoen for lungekræft. Photo Credit Rygestop billede ved Warren Millar fra Fotolia.com

  Folk kan sætte spørgsmålstegn hvis de skulle gider at stoppe med at ryge, hvis de er diagnosticeret med lungekræft, eller selv om holde op vil reducere deres risiko for at få lungekræft overhovedet. National Cancer Institute, er meget klart, at forskning viser rygestop nedsætter risikoen for at udvikle og dø af lungekræft betydeligt. Dette sænkede risiko øges jo længere en person forbliver røgfri. For dem, der allerede diagnosticeret med lungekræft, behandling er mere vellykkede, hvis de holder op med at ryge. Ifølge NIC, "rygestop hjælper med at forbedre kroppens evne til at helbrede og reagere på kræftbehandling, og det sænker risikoen for lungebetændelse og respiratorisk svigt."

 • Tags:

Posts Carousel