En guide til anæmi symptomer


En guide til anæmi symptomer

Der er mange forskellige typer af anæmi med mange forskellige årsager. En håndfuld af symptomer deles af næsten alle typer af anæmi, om du har jernmangel anæmi eller Fanconis anæmi. Og hver type anæmi deler en grundlæggende ende effekt: Din krop har ikke nok ilt-bærende røde blodlegemer for sine behov.

Hvor alvorlig eller hyppig dine symptomer er vedrører hvor alvorlig din blodmangel er. Folk, der har mild anæmi, fra en mild jernmangel, for eksempel, kan ikke have nogen symptomer overhovedet, mens mennesker med svær anæmi kan have meget mere mærkbar og længerevarende symptomer.

Anæmi symptomer omfatter:

 • Træthed. Dette er langt den mest almindelige anæmi symptom. Du kan føle dig meget træt eller svag og ude af stand til at tilkalde energi til de fleste daglige aktiviteter.
 • Svimmelhed. Svimmelhed er mest tilbøjelige til at opstå, når du står op fra siddende eller hvilende stilling.
 • Åndenød
 • Hovedpine
 • Kold hud, især hænder og fødder
 • Bleghed. Dit tandkød og bunden af dine negle kan især være bleg.
 • Brystsmerter. Uden nok ilt-rige røde blodlegemer, dit hjerte skal arbejde meget hårdere for at holde din krop forsynet med de næringsstoffer, den har brug for. Du kan føle smerte og trykken i brystet, når din hjertemusklen ikke får den ilt, den har brug for.
 • Arytmi. Også kendt som dysrytmi eller unormal hjerterytme, en ujævn eller ændret kurs eller mønster af hjerteslag kan også skyldes dit hjerte arbejder hårdere for at cirkulere blod.

Hvis tilstanden er alvorlig nok, er disse symptomer fundet i nogen grad i alle typer af anæmi.

Differentiering anæmi symptomer

Der er mange forskellige typer af anæmi, nogle med symptomer, der sætter dem fra hinanden:

 • Aplastisk anæmi. Kvalme og hududslæt er kendte tegn på denne type anæmi, som opstår, når knoglemarven stopper gøre nok røde blodlegemer.
 • Fanconis anæmi. Dette er en sjælden arvelig sygdom, der forhindrer din knoglemarv fra at gøre alle tre nødvendige typer af blodceller og resulterer i forsinket udvikling i et væld af områder, fra at lære evner til fysiske vækst.
 • Folinsyre mangel anæmi Ikke at have nok folinsyre -. En af de B-vitaminer, også kendt som folat - i din kost kan føre til denne type anæmi. Symptomer unikke for denne anæmi indbefatter irritabilitet, diarre, og en glat tunge.
 • Hæmolytisk anæmi. Gulsot, bensår, og mavesmerter er kendetegnende for denne type af anæmi, ved hvilken røde blodlegemer er for tidligt ødelagt i kroppen. Det overskydende hæmoglobin frigives af denne destruktive proces medfører mange af symptomerne.
 • Jernmangel. Denne type anæmi skyldes en mangel på jern i kosten eller kronisk blodtab. Jernmangel anæmi kan identificeres via symptomer, der omfatter usædvanlige cravings (såsom is eller snavs), skøre negle, en opsvulmet eller ondt i tungen, små revner på siderne af din mund, og hyppige infektioner.
 • Perniciøs anæmi. Denne type anæmi er forårsaget af en mangel på vitamin B12. Ikke at have nok vitamin B12, eller ikke er i stand til at absorbere det, kan føre til symptomer såsom nerveskader, forvirring, demens, hukommelsestab, depression, kvalme, halsbrand, vægttab, og en glat, velnæret rød tunge.
 • Seglcelleanæmi. Pludselige smerter i hele kroppen er kendetegnende for denne type anæmi, som opstår, fordi kroppen gør røde blodlegemer formet som segl (eller et "C" form) i stedet for glatte skive former. Disse unormalt formede celler kan klumper sig sammen, blokering blodgennemstrømningen i mange organer og forårsager smertefulde seglcellekriser. Hævelser i hænder og fødder og skader på milten er også symptomer på denne type af anæmi.

Symptomer på anæmi dækker et bredt område, afhængigt af årsagen til anæmi og sværhedsgraden af ​​tilstanden. Der er dog nogle få symptomer, især træthed, der forekommer med alle typer af anæmi. Hvis du har mistanke om du har anæmi, så tal med din læge om dine muligheder.

Posts Carousel