Elimination kostvaner og Food Udfordringer: Kan De hjælpe med at diagnosticere Cøliaki?

  • In Default
  • October 19
  • 4 Views
  • 0 comments

Elimination kostvaner og Food Udfordringer: Kan De hjælpe med at diagnosticere Cøliaki?

Cøliaki er ofte forveksles med fødevareallergi, især hvede allergi. Det er nemt at forstå, hvorfor denne misforståelse er så almindeligt. Hvis du har en af ​​disse betingelser, hvede og hvede produkter er off grænser, og behandling for begge betingelser er at undgå at spise hvede helt.

Men det er mere kompliceret end som så, og de kritiske forskelle mellem cøliaki og fødevareallergi gøre metoder til diagnosticering dem meget forskellige. "Elimination kostvaner bruges til allergi, og ikke bruges til at diagnosticere cøliaki," siger Carol Shilson, administrerende direktør for University of Chicago Cøliaki Center. Faktisk skære ud gluten, før du har en konkret diagnose af cøliaki kan faktisk gøre det sværere at diagnosticere.

Forskelle Mellem Cøliaki og fødevareallergi

Arthur DeCross, MD, en assisterende professor i medicin og direktør for gastroenterologi stipendium program på University of Rochester Medical Center i New York, forklarer forskellene mellem cøliaki og hvede allergi.

  • Tarmlidelse. "Cøliaki er en sygdomstilstand i tarmsystemet immunsystem, som udløses ved udsættelse for hvede (samt rug og byg)," siger Dr. Decross. Cøliaki er en autoimmun sygdom, der skader din tyndtarm, hvilket hæmmer den måde din krop absorberer næringsstoffer.
  • Hvede allergi. "En hvede allergi involverer allergi celler i immunsystemet, og er ikke forskellig fra en allergi over for noget andet, ligesom pollen eller jordnødder. Allergiske reaktioner kan være alvorlige eller mild, men de har ikke den samme konsekvens som havende cøliaki, "siger Decross.
  • Livslang forpligtelse. Mens mennesker med en hvede allergi dag kan være i stand til at spise hvede igen, denne ikke er muligt for personer med cøliaki, fordi cøliaki ikke går væk. Shilson understreger, at med cøliaki, behandling er en livslang forpligtelse. "Behandlingen er streng overholdelse af en glutenfri kost for livet," siger hun.

Elimination kostvaner og Food Udfordringer

Ideen bag en afskaffelse kost er forholdsvis ligetil. Hvis du har mistanke om, at en bestemt fødevare kan være årsag dine problemer, du fjerner, at fødevarer fra din kost for en kort tid, og derefter genindføre det i din kost, holde styr på, hvordan du føler dig før, under og efter prøveperioden.

Mad udfordringer er også temmelig meget, hvad de lyde som. Hvis du har mistanke om, at du er allergisk over for en bestemt fødevare, er du "udfordret" med den pågældende fødevare ved at spise stigende mængder af mad, mens din reaktion observeres nøje af din læge. Fordi alvorlige allergiske reaktioner kan føre til anafylaktisk shock og død i ekstreme tilfælde, bør denne type test ske under en læges direkte tilsyn.

Mad udfordringer og elimination kostvaner er ikke nyttigt for cøliaki, fordi de er afhængige af at observere kroppens reaktion på fødevarer. Mens nogle cøliaki symptomer såsom diarré, abdominal oppustethed, eller mavesmerter kan observeres, oplever nogle mennesker ingen symptomer overhovedet. Den virkelige virkning af cøliaki sker inde i tyndtarmen og kan kun opdages gennem blod arbejde og biopsi.

Cøliaki vs Allergi: Hvorfor den rigtige diagnose er vigtig

Selvom du kunne gøre en afskaffelse kost derhjemme, er det ikke nok til at opdage, at din krop ikke reagerer godt til hvede. Du har brug for at vide, om du har en allergi eller cøliaki.

"Det største problem, hvis du ikke får stillet diagnosen, er genetik," siger Shilson. "Det er ikke god information for resten af ​​din familie sundhed." Cøliaki kører i familier, så få en fast diagnose kan advare resten af ​​din familie, at de er i fare så godt.

Et andet stort problem er risikoen for alvorlige komplikationer for ubehandlet cøliaki. "Det fører til malabsorption af næringsstoffer som calcium og jern, hvilket kan føre til osteoporose og anæmi. Ubehandlet, cøliaki kan resultere i tarmkræft, oftest lymfom, "siger DeCross. "En præcis diagnose er kritisk vigtigt at undgå de komplikationer af sygdommen."

Posts Carousel