Effekter af HIV på familier

 • In Default
 • December 4
 • 0 Views
 • 0 comments

 • Effekter af HIV på familier  HIV påvirker hele familien. Photo Credit familie billede af Linda Mattson fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • HIV er en sygdom blodbårent der er mest almindeligt spredes via højrisiko seksuelle aktiviteter og brug af ulovlige stoffer. Det kan også overføres fra mor til barn under fødslen, og via blodprodukter. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, er omkring 40.000 mennesker smittet med denne dødsens virus i USA hvert år. Alligevel er det i stigende grad erkendt, at hiv ikke kun påvirke enkeltpersoner, men hele familien.


  Finansielle Effects

  Den finansielle byrde af HIV kan være enorme på en familie, især hvis flere familiemedlemmer er syge. Mange hiv-patienter rapporterer også at miste deres job efter at være blevet diagnosticeret med hiv. Kombinationen af ​​faldende indtægter og stigende sundhedspleje omkostninger kan forhindre familien lever med hiv i at få deres basale behov opfyldt. Fordi forældrene ikke kan føle godt nok til at arbejde, er børn ofte bebyrdet med stigende forventninger. De kan få brug for at hjælpe omkring huset eller få en deltidsstilling, afhængigt af deres alder, siger FN.


  Social isolation

  En familie ramt af hiv tendens til at isolere socialt siger Dr. Li Li og kolleger i en undersøgelse offentliggjort i Journal of Børne-og Familie Undersøgelser offentliggjort i februar 2009. Dette social isolation er endnu større, hvis begge forældre er hiv-positive. Familiemedlemmer kan endda sige, at de føler sig fjernt fra hinanden: Kronisk sygdom i en familie medlem kan ændre familiens roller, der forårsager skyld i den syge og vrede og skyld i de andre familiemedlemmer. Dr. RL Sowell og kolleger rapporteret i en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet AIDS Care i oktober 1997, at familier, der er ramt af hiv ofte står stigmatisering og diskrimination i USA. Dette fører til social isolation og kan reducere deres livskvalitet.


  Udækket Mental Health Needs

  En familie kæmper med hiv kan fokusere så meget på fysisk sygdom, at de ignorerer de tegn på psykiske problemer i familien. Både HIV-positive person og hans familie erfaring en stor psykisk stress. Denne stress er blevet rapporteret til at blive endnu større i HIV familier i forhold til familier, står andre kroniske sygdomme, siger Dr. Li, selv om videregivelse af hiv-status til andre mennesker ser ud til at reducere denne stress noget. Den amerikanske psykologi Association hedder det, at børn ramt af hiv ofte lider af angst, depression, og engagere sig i risikable adfærd, såsom ubeskyttet seksuelle aktiviteter. Ofte er de psykiske problemer i HIV familier ikke diagnosticeres eller gevind.

 • Tags:

Posts Carousel