"Ecstasy" kan forårsage langsigtede ændringer i hjernens kemi

  • In Default
  • January 15
  • 10 Views
  • 0 comments

"Ecstasy" kan forårsage langsigtede ændringer i hjernens kemi

Af Alan Mozes
HealthDay Reporter

Tirsdag 13 december (healthday News) - Rekreative brug af ulovlige stof kendt som ecstasy er forbundet med langsigtede ændringer i hjernens kemi, en lille, ny undersøgelse afslører.

Baseret på forskning med kvinder, fremgår det, at den såkaldte "rave" stof kan fremkalde et fald i serotonin-niveauet, der kan vare op til to år. Serotonin, forskerholdet bemærkede, er afgørende for reguleringen af ​​humør, appetit, søvn, indlæring og hukommelse.

"Vi har altid vidst, at ecstasy er produceret forbigående effekter, men med forslaget om, at der ville være inddrivelse over tid," forklarede undersøgelse medforfatter Dr. Ronald Cowan, lektor i psykiatri i departementet psykiatri med Vanderbilt University Medical Centers School of Medicine i Nashville, Tenn. "Men her finder vi, at disse virkninger kan opretholdes over tid uden tegn på vending," tilføjede han.

"Nu er det en observationsstudie, så vi ikke kan gøre rigtig nogen mere end antyder årsagssammenhæng," Cowan noteret. "Men jeg vil sige, at dette er ikke desto mindre det stærkeste bevis, vi har, at der er kronisk ændring i serotonin-niveauet for dem, der bruger stoffet."

Cowan og hans kolleger rapporterer deres resultater i december 5 online udgave af Archives of General Psychiatry.

Forfatterne bemærkede, at næsten 16 millioner amerikanere i alderen 12 og ældre har angiveligt brugt ecstasy på et tidspunkt i deres liv.

Som beskrevet af den amerikanske National Institute on Drug Abuse, ecstasy (ellers kendt ved dets kemiske navn, MDMA) er et psykoaktivt stimulans, der ligner i struktur til metamfetamin og mescalin.

Det stof øger serotonin i hjernen, og brugerne føler en følelse af eufori og følelsesmæssig varme. På negativsiden instituttet konstaterer, at stoffet beder en potentielt problematisk stigning i både puls og blodtryk, og kan føre til søvnforstyrrelser og dvælende følelse af forvirring, depression og angst.

På den anden ende af spektret, har nogle forskere peget på det terapeutiske potentiale til reguleret, kliniske anvendelse af MDMA til at hjælpe patienter kæmper med posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) og / eller dårligt fungerende sociale færdigheder.

Cowan team med fokus på 24 kvinder, herunder 14, som blev beskrevet som MDMA brugere. Undersøgelsen var begrænset til kvinder for at undgå komplikationer af kønsspecifikke forskelle serotonin niveau mellem mænd og kvinder.

Gennemsnitsalderen for kvinderne var 22. Cowan bemærkede, at de, der var MDMA-brugere havde taget ecstasy i en periode på mellem tre til fire år, hvor antallet af piller taget lige fra blot fem til omtrent 375 samlet. Ved starten af ​​undersøgelsen, havde alle undlod ecstasy brug i mindst 90 dage med den gennemsnitlige varighed af afholdenhed svævende på den toårige mærket.

Holdet brugte positronemissionstomografi (PET) scanninger til at vurdere niveauet af serotonin-receptorer i deltagernes hjerner, der konstaterer, at der er kendte receptor niveauer til at gå op som serotonin niveauer gå ned. De kvinder, der havde en historie at tage ecstasy havde højere receptor niveauer end kvinder, der havde ikke, hvilket tyder på et fald i serotonin-niveauet blandt MDMA brugere.

Hvad mere er, holdet observerede en dosisafhængig effekt: Jo mere ecstasy en kvinde havde taget i hendes levetid, de højere hendes receptor niveauer.

"Vi ved faktisk ikke, hvad konsekvenserne er," erkendte Cowan. "Der er visse tegn på tidligere forskning, at et fald i serotonin fører til søvnapnø, depression, angst og hukommelsestab. Men i vores arbejde, vi fandt ikke tegn på psykiske problemer. Ingen øget angst, impulsivitet eller depression. Og IQ af de kvinder, der tog stoffet var identiske med dem, der aldrig havde taget det, "udtalte han.

"Vi har heller ingen beviser for, at et fald i serotonin-niveauet ville være for evigt," Cowan noteret. "Dyreforsøg har vist, at der kan være så meget som en løbetid på syv år i sådanne dips. Men vi ved det ikke. Så dette arbejde giver anledning til alvorlige bekymringer og spørgsmål, men der er behov for mere forskning. "

Michael Mithoefer, en klinisk forsker inden for MDMA-assisteret psykoterapi for PTSD, understregede "betydningen af ​​ikke at drage forhastede konklusioner."

"Du er nødt til at være forsigtig med forskning som dette," Mithoefer advarede. "Der har været nogle andre lignende undersøgelser tyder muligheden for nogle langsigtede ændringer med ecstasy. Men problemet med retrospektive studier baseret på selvrapportering, er, at der er andre faktorer på spil, der måske ikke tegnede sig for. Har disse mennesker tager andre lægemidler på samme tid? Var det virkelig MDMA, at de tog? Præcis hvor meget tog de? Hvad der virkelig blev dosis taget? Den slags ting kan blive meget uklart, hvornår du spørger folk til at huske tidligere adfærd, "forklarede han.

"Det er også tilfældet, at der i klinisk forskning udført med et par forskellige doser af ren MDMA har vi ikke fundet tegn på den slags problemer," bemærkede Mithoefer.

"Jeg tror dog, det er vigtigt, at folk ikke tror, ​​at MDMA er uden risiko," tilføjede han. "Især med rekreativ brug i et ukontrolleret miljø. Hvorvidt der vil føre til psykiske problemer eller ikke er uklar. Men det er helt sikkert noget, der bærer yderligere undersøgelse. "

Flere oplysninger

For mere om ecstasy, besøg det amerikanske National Institute on Drug Abuse.

KILDER: Ronald L. Cowan, MD, ph.d., lektor, psykiatri, Psykiatrisk Afdeling, School of Medicine, Vanderbilt University Medical Center, Nashville, Tenn .; Michael Mithoefer, MD, psykiater, privat praksis, Charleston, SC; 5 december, 2011, Archives of General Psychiatry, online

Sidst opdateret: 13 December 2011

Posts Carousel