Ebola Serum: Forklare amerikanernes Eksperimentelle behandlinger

  • In Default
  • February 15
  • 15 Views
  • 0 comments

Ebola Serum: Forklare amerikanernes Eksperimentelle behandlinger
Ebola-virus
Credit: CDC / Cynthia Goldsmith / Folkesundhed Image Library

En amerikansk læge, der arbejder i Vestafrika og en anden sundhedshjælper, også amerikanske, der har indgået aftale Ebola der har begge modtaget eksperimentelle behandlinger for den dødelige virussygdom, ifølge nyhedsindslag.

Nancy Writebol, en arbejdstager med velgørenhed Samaritan pung, modtog en eksperimentel serum, og Dr. Kent Brantly, fra samme velgørenhed, modtaget en blodtransfusion fra en patient, der inddrives fra Ebola, ifølge NBC News. En af sundhedspersonale eller begge bliver også fløjet til en isolation enhed i en amerikansk hospital for behandling, i henhold til nyhedsindslag.

Selv om der er modstridende rapporter, og ingen siger præcis, hvad den eksperimentelle serum er, dens sandsynlige, at begge de rapporterede metoder indeholdt antistoffer mod Ebola-virus, siger Dr. William Schaffner, professor i forebyggende medicin og infektionssygdomme ved Vanderbilt University Medical Center i Nashville, Tennessee. Levere antistoffer til en patient kan forsinke virussets replikation, og give immunsystemet tid til at komme sig.

"Der er en lang tradition for at bruge immune serum som behandling," Schaffner fortalte levende Science. "Du giver den person antistoffer, og du håber, at disse antistoffer så ville binde virus og forstyrre deres formering."

Ingen aktuelle behandlinger

Dette Ebola udbrud er det største i historien, og har indtil videre hævdet 729 menneskeliv i Sierra Leone, Guinea og Liberia. Læger uden Grænser har sagt, at krisen er "ude af kontrol". Sierra Leone har erklæret en national nødsituation, lukkede alle sine skoler og karantæne sygdom hotspots. [2014 Ebola Outbreak (Infografik)]

Der er ingen behandlinger eller vacciner til rådighed for Ebola, selvom flere er i støbeskeen. En undersøgelse i Nature i år rapporterede, at ét lægemiddel forbedret overlevelse i aber, der blev udsat for en nært beslægtet virus, kaldet Marburg virus. Public Health Canada tester et andet antistof-baserede behandling, og selskabet Tekmira Pharmaceuticals har udviklet en eksperimentel medicin, der bruger en proces kaldet RNA-interferens til at blokere virus 'replikation, Forbes rapporteret.

Antistof metoder

Med hensyn til de amerikanske sundhedssektoren, den ene mulighed er, at Writebol fik en koncentreret form af antistoffer mod virus fra nogen, der overlevede, sagde Schaffner. At foretage en sådan behandling, ville forskerne nødt til at adskille og koncentrere antistofferne fra en overlevende blod.

Hvis Writebol modtog sådan en immun serum, ville det næsten helt sikkert nødt til at være oprettet på stedet af udbruddet, og er kommet fra en person smittet med den samme stamme af ebola, at hun har, siger Thomas Geisbert, en virolog på universitetet Texas Medical Branch i Galveston, som har bidraget til at udvikle potentielle Ebola lægemidler. (Der er flere arter af Ebola-virus, det nuværende udbrud er forårsaget af en kaldet Zaire arter.)

Brantly er efter sigende modtager en transfusion af fuldblod fra en 14-årig patient, der overlevede sygdommen.

I et Ebola-infektion, viruset først deaktiverer nogle af immunsystemets frontline celler, og derefter replikeres næsten ukontrolleret. Derefter udbryder af celler i hele kroppen og skader dem, i sidste ende forårsager multiorgansvigt.

Både eksperimentelle behandlinger, hvis de arbejder, vil være nødvendigt at sænke den virale belastning ved binding til virus og forhindre det i at replikere, hvilket ville give immunsystemet tid nok til at regenerere dens celler og bekæmpe sygdommen, sagde Geisbert.

Imidlertid har sådanne behandlinger sandsynligvis har begrænsninger. I de sidste stadier af sygdommen, i en proces kendt som en cytokin storm, immunsystemet går Haywire og inflammatoriske molekyler kaldet cytokiner angriber kroppens eget væv.

På det tidspunkt, "Hvis du er 24 til 72 timer fra døden og du har fået en fuldstændig blæst tilfælde af Ebola hæmoragisk feber, er der formentlig ikke noget på planeten, der kommer til at spare dig," Geisbert fortalte levende Science.

Vil det fungere?

Det er ikke klart, at bruge antistoffer fra inddrivelse patienter ville arbejde. I et udbrud 1995 blev otte patienter fik serum fra inddrivelse patienter og kun én døde, ifølge en undersøgelse fra 1999 i Journal of Infectious Diseases. Dog kan have fået de patienter lægemidlet, når de allerede var på vej til helbredelse, siger Geisbert.

Når Geisbert og hans kolleger testet en behandling fremstillet af humane antistoffer i aber injiceret med Ebola antistofferne undladt at beskytte makakaber mod infektion og død, ifølge en undersøgelse fra 2007 i PLoS patogener.

Imidlertid en cocktail af industrielt Ebola-antistoffer kaldet MB-003 udviklet af MAPP Biopharmaceuticals syntes at beskytte aber udsat for virus, en 2013 undersøgelse i Science rapporteret. I dyremodeller, nogle af de nyere antistof behandlinger synes at være mere effektive til at bekæmpe sygdommen, måske fordi de er mere målrettede, siger Geisbert.

Måling effekter

I det nuværende udbrud, har omkring 40 procent af ofrene overlevede selv uden behandling, hvilket gør det svært at måle enhver behandling effektivitet, siger Geisbert.

At vurdere, om en behandling hjalp, ville lægerne nødt til at måle mængden af ​​virus i flere patienters blod og kropsvæsker før behandling, og derefter ofte bagefter. Hvis behandlingen virkede, ville de forvente at se en stejl nedgang i antallet af viruspartikler cirkulerer i kroppen hurtigt efter injektion, ikke en gradvis forfald, sagde Schaffner.

Men selv da, ville det være svært at sige, om en behandling arbejdede, sagde Geisbert.

"Jeg frygter, at de kommer til at give det til nogen, der er næsten klar til at dø, og derefter skyde skylden behandlingen, og jeg tror ikke, det er fair," Geisbert sagde.

Posts Carousel