Drug Kan Hjælp diabetesrelaterede Eye Damage


Drug Kan Hjælp diabetesrelaterede Eye Damage

Torsdag 16 April (healthday News) - Det stof calcium dobesilate forhindrer ikke udviklingen af ​​blindhed forårsager makulært ødem i mennesker med diabetes, der har mild til moderat diabetisk retinopati, en ny undersøgelse har fundet.

Omkring 50 procent af folk, der har type 1-diabetes og 30 procent af dem med type 2-diabetes udvikler retinopati, som er skader på nethinden forårsaget af diabetes-relaterede komplikationer. Klinisk signifikant makulært ødem (CSME) opstår, når diabetisk retinopati skrider frem.

Når dette sker, væske og protein indskud akkumuleres i nærheden af eller på den gule plet, det centrale område af nethinden, får det til at blive tykkere og svulme, ifølge baggrundsinformation i en pressemeddelelse fra The Lancet. Resultaterne af undersøgelsen er i denne uges udgave af tidsskriftet.

Den multi-center studie omfattede 635 patienter med type 2-diabetes og mild til moderat diabetisk retinopati, som blev tilfældigt udvalgt til at tage enten calcium dobesilate eller placebo.

CSME udviklet i 86 af de 324 mennesker, der tog calcium dobesilate og 69 i 311, der tog placebo. Forskerne fastslog, at mennesker, der tog stoffet var 32 procent større sandsynlighed for at udvikle CSME end dem, der tog placebo.

"Vores resultater viser, at calcium dobesilate hverken kunne forhindre forekomst af CSME eller reducere sandsynligheden for at udvikle CSME løbet af fem-års follow-up periode" i deltagerne, konkluderede Dr. Christos Haritoglou, Ludwig-Maximilians-Universitetet i München, Tyskland, og hans kolleger.

En ledsagende kommentar understregede behovet for at "skelne mellem forebyggelse af retinopati og forebyggelse af diabetisk blindhed." Det blev skrevet af Dr. Anna B. Einarsdottir og Dr. Einar Stefansson af Islands Universitet og Landspitali, Rigshospitalet, i Reykjavik , Island.

"Diabetic blindhed kan reduceres eller forhindres uden at reducere retinopati," sagde de. "Systemisk screening for diabetisk retinopati og forebyggende laserbehandling for dem, der udvikler maculaødem eller proliferativ retinopati reducerer hastigheden for blindhed til ca. 0,5 procent i den diabetiske population, uanset forekomsten af ​​retinopati."

Flere oplysninger

Den amerikanske National Eye Institute har mere om diabetisk øjensygdom.

- Robert PREIDT

KILDE: The Lancet, pressemeddelelse, April 16, 2009

Sidst opdateret: April 16, 2009

Posts Carousel