Drop Sugar for fasten? Her er hvordan din hjerne er (ikke) Coping


Drop Sugar for fasten?  Her er hvordan din hjerne er (ikke) Coping
Sukker læber.
Credit: Sweet af Shutterstock

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på samtalen. Publikationen bidrog denne artikel til Live Science ekspert Voices: Op-Ed & Insights.

Alle, der kender mig, ved også, at jeg har en enorm søde tand. Jeg har altid. Min ven og kollega kandidatstuderende Andrew er ligeligt ramt, og bor i Hershey, Pennsylvania - en "Chocolate Capital of the World" - hjælper ikke nogen af ​​os.

Men Andrew er modigere end jeg er. Sidste år opgav han slik til fasten. Jeg kan ikke sige, at jeg følger i hans fodspor i år, men hvis du undlader slik til fasten i år, her er hvad du kan forvente i løbet af de næste 40 dage.

Sukker: naturlige belønning, unaturlig fix

I neurovidenskab, mad er noget, vi kalder en "naturlig belønning." For at vi skal overleve som art, ting som at spise, have sex og pleje andre skal være behageligt at hjernen, således at disse adfærdsmønstre er styrket og gentaget.

Drop Sugar for fasten?  Her er hvordan din hjerne er (ikke) Coping

Nucleus accumbens.
Credit: Geoff B Hall

Evolution har resulteret i mesolimbiske sti, en hjerne, der tyder disse naturlige belønninger for os. Når vi gør noget lystbetonet, et bundt af neuroner kaldes ventrale tegmentalområde bruger neurotransmitteren dopamin til at signalere til en del af hjernen kaldet nucleus accumbens. Forbindelsen mellem nucleus accumbens og vores præfrontale cortex dikterer vores motor bevægelse, såsom at beslutte, om ikke at tage en anden bid af den lækre chokoladekage. Den præfrontale cortex aktiverer også hormoner, der fortæller vores krop: "Hey, denne kage er rigtig god. Og jeg har tænkt mig at huske, at for fremtiden. "

Ikke alle fødevarer er lige så givende, selvfølgelig. De fleste af os foretrækker slik end sure og bitre fødevarer, fordi, evolutionært, vores mesolimbiske sti styrker, at søde ting giver en sund kilde til kulhydrater for vores kroppe. Når vores forfædre gik scavenging for bær, for eksempel, sur betød "endnu ikke moden", mens bitter betød "alert - gift"

Drop Sugar for fasten?  Her er hvordan din hjerne er (ikke) Coping

21 skefulde til at gå.
Credit: Spoonful af sukker Shutterstock

Frugt er én ting, men moderne kost har taget et liv i deres egne. For ti år siden blev det anslået, at den gennemsnitlige amerikanske forbruges 22 teskefulde tilsat sukker om dagen, svarende til en ekstra 350 kalorier; det kan godt være steget siden da. For et par måneder siden, en ekspert foreslog, at den gennemsnitlige brite bruger 238 teskefulde sukker hver uge.

I dag, med bekvemmelighed vigtigere end nogensinde i vores mad valg, er det næsten umuligt at komme på tværs af forarbejdede og tilberedte fødevarer, der ikke har tilsat sukker for smag, konservering, eller begge dele.

Disse tilsat sukker er luskede - og aftaler til mange af os, har vi bliver hooked. På måder, misbrugsstoffer - såsom nikotin, kokain og heroin - kapre hjernens belønning vej og gøre brugere afhængige, stigende neuro-kemiske og adfærdsmæssige tyder på, at sukker er vanedannende på samme måde, også.

Sukker afhængighed er ægte

"De første par dage er lidt ru," Andrew fortalte mig om sin sukker-fri eventyr sidste år. "Det føles næsten som om du detoxing fra stoffer. Jeg befandt mig spise en masse kulhydrater for at kompensere for den manglende sukker. "

Der er fire vigtigste komponenter i afhængighed: spiseanfald, tilbagetrækning, trang, og cross-overfølsomhed (forestillingen om, at en vanedannende stof disponerer en person til at blive afhængige af en anden). Alle disse komponenter er blevet observeret i dyremodeller for afhængighed - for sukker, samt misbrugsstoffer.

Et typisk eksperiment går sådan her: rotter berøvet mad i 12 timer hver dag, da givet 12 timers adgang til en sukkerholdig opløsning, og regelmæssig chow. Efter en måned for at følge denne daglige mønster, rotter vise adfærd der ligner dem på misbrugsstoffer. De vil binge på sukkeropløsning i en kort periode, meget mere end deres regelmæssige fødevarer. De viser også tegn på angst og depression i løbet fødevarer deprivation periode. Mange sukker-behandlede rotter, der senere udsat for lægemidler, såsom kokain og opiater, demonstrerer afhængige adfærd over for lægemidler sammenlignet med rotter, der ikke indtager sukker forhånd.

Ligesom narkotika, sukker spikes dopamin frigivelse i nucleus accumbens. På lang sigt, regelmæssig indtagelse af sukker faktisk ændrer genekspression og tilgængelighed af dopaminreceptorer i både midthjernen og frontale cortex. Specifikt sukker øger koncentrationen af ​​en type excitatorisk receptor kaldet D1, men nedsætter en anden receptor type, der kaldes D2, som er inhiberende. Regelmæssig indtagelse af sukker også hæmmer virkningen af ​​dopamin-transporteren, et protein, som pumper dopamin ud af synapsen og tilbage i neuron efter affyring.

Kort sagt betyder det, at gentagen adgang til sukker over tid fører til langvarig dopamin signalering, større excitation af hjernens belønning veje og et behov for endnu mere sukker til at aktivere alle de midthjernen dopaminreceptorer som før. Hjernen bliver tolerante over for sukker - og mere er nødvendig for at opnå den samme "sukker højt."

Tilbagetrækning af sukker er også reel

Selv om disse undersøgelser blev gennemført i gnavere, er det ikke langt ude at sige, at de samme primitive processer forekommer i den menneskelige hjerne, også. "De cravings desværre, [men det var] sandsynligvis psykologisk," Andrew fortalte mig. "Men det fik lettere efter den første uges tid."

Drop Sugar for fasten?  Her er hvordan din hjerne er (ikke) Coping


Sukker gnavere.
Credit: Sugar af Shutterstock

I en undersøgelse fra 2002 af Carlo Colantuoni og kolleger fra Princeton University, rotter, der havde gennemgået en typisk sukker afhængighed protokol derefter undergik "tilbagetrækning sukker." Dette blev lettet af enten mad afsavn eller behandling med naloxon, et lægemiddel anvendes til behandling af opioid afhængighed, der binder til receptorer i hjernens belønningssystem. Begge metoder tilbagetrækning ført til fysiske problemer, herunder tænder snakkende, pote rystelser, og hoved ryster. Naloxon behandling syntes også at gøre rotterne mere bekymrede, da de tilbragte mindre tid på en forhøjet apparat, der manglede vægge på begge sider.

Lignende tilbagetrækning eksperimenter af andre rapporterer også adfærd ligner depression i opgaver som den tvungne svømme test. Rotter i tilbagetrækning sukker er mere tilbøjelige til at vise passive adfærd (ligesom flydende) end aktive adfærd (som at forsøge at undslippe), når de anbringes i vand, hvilket tyder på en følelse af hjælpeløshed.

En ny undersøgelse offentliggjort af Victor Mangabeira og kolleger i denne måneds Fysiologi & Behavior rapporterer, at tilbagetrækning af sukker også er knyttet til impulsiv adfærd. Oprindeligt blev rotter trænet til at modtage vand ved at skubbe et håndtag. Efter træning, dyrene tilbage til deres hjem bure og havde adgang til en sukkeropløsning og vand, eller bare vand alene. Efter 30 dage, hvor rotterne blev igen får mulighed for at trykke på en løftestang for vand, dem, der var blevet afhængig af sukker trykkede håndtaget betydeligt flere gange end kontroldyr, hvilket tyder impulsiv adfærd.

Disse er ekstreme eksperimenter, selvfølgelig. Vi mennesker er ikke fratage os selv mad i 12 timer og derefter lade os til binge på sodavand og donuts i slutningen af ​​dagen. Men disse gnavere undersøgelser sikkert give os indblik i de neuro-kemiske fundament for sukker afhængighed, tilbagetrækning, og adfærd.

Gennem årtiers kost programmer og bedst sælgende bøger, har vi leget med begrebet "sukker afhængighed" i lang tid. Der er beretninger om dem, "tilbagetrækning sukker" beskriver mad cravings, der kan udløse tilbagefald og impulsiv spise. Der er også utallige artikler og bøger om den grænseløse energi og nyfundne lykke i dem, der har svoret off sukker til gode. Men på trods af den store udbredelse af sukker i vores kost, begrebet sukker afhængighed er stadig en temmelig tabu emne.

Er du stadig motiveret til at opgive sukker til fasten? Du vil måske undre, hvor lang tid det vil tage, indtil du er fri for trang og bivirkninger, men der er ikke noget svar - alle er forskellige, og ingen humane undersøgelser er blevet udført på dette. Men efter 40 dage, er det klart, at Andrew havde overvundet det værste, sandsynligvis endda vende nogle af hans ændrede dopamin signalering. "Jeg husker at spise min første søde og tænker det var også søde," sagde han. "Jeg var nødt til at genopbygge min tolerance."

Og som stamgæster af en lokal bageri i Hershey - jeg kan forsikre dig, læsere, at han har gjort netop det.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på samtalen. Læs den oprindelige artikel.

Posts Carousel