Diabetikere og græskar

 • In Default
 • June 24
 • 42 Views
 • 0 comments

 • Diabetikere og græskar  Græskar kan påvirke dit blodsukker. Photo Credit Jupiterimages / liquidlibrary / Getty Images
 • Græskar indeholder en række vigtige næringsstoffer som jern, kalium, kobber, mangan, riboflavin og vitamin A og C. Den indeholder kulhydrater, så det kan hæve blodsukkeret, men det indeholder også en række stoffer, der hjælper med at minimere dens virkning på blodsukkeret, så det kan være et godt valg grøntsag til diabetikere.

  Dåse vs. Fresh

  Næringsindholdet af græskar afhænger af, om græskar er frisk eller på dåse. Hvis du lave mad og puré græskar dig selv, vil det have færre kalorier, kulhydrater og næringsstoffer, end hvis du køber dåse græskar puré. Dåse græskar puré indeholder mindre vand og er mere koncentreret end frisk.


  Kulhydratindhold

  En servering af kulhydrater for en diabetiker er 15 gram. Hver kop mosede, kogte græskar indeholder 12 gram kulhydrater, herunder 2,7 gram fibre, og en kop dåse græskar puré har 19,8 gram kulhydrater, herunder 7,1 gram fibre. En del af denne fiber består af opløselige fibre, hvilket kan bremse tømning af mavesækken og frigivelse af sukker i din blodbanen, hvilket gør det nemmere at undgå spidser i dit blodsukker.


  Glykæmisk indeks og glykæmisk Load

  Det glykæmiske indeks kan hjælpe vurdere, hvor meget en fødevare er sandsynligvis øge dit blodsukker, med fødevarer, der har high scores over 70 har mere potentiale til at forårsage stigninger i blodsukkeret end dem med en lav score under 55. Græskar har en GI score på 75. Dette er ikke det bedste mål for virkningen af ​​græskar på blodsukkeret, men da den er baseret på en del indeholdende 50 gram kulhydrat. Et andet værktøj, kaldet glykæmiske belastning, tager kulhydratindholdet i en servering af mad i betragtning, samt det glykæmiske indeks, med scoringer under 10 betragtes som lav. Ved hjælp af dette værktøj, græskar er ikke forventes at forårsage blodsukker pigge, fordi det har et lavt glykæmisk belastning på 3.


  Forskningsresultater

  Indledende forskning viser græskar kan have gavnlige virkninger for diabetikere. En undersøgelse med rotter, der blev offentliggjort i 2009 i "Bioscience, bioteknologi og biokemi," fandt, at græskar indeholder stoffer kaldet trigonellin og nikotinsyre, som kan hjælpe med at forbedre insulinresistens og bremse udviklingen af ​​diabetes. Græskar indeholder også visse typer polyfenoler eller antioxidanter, som kan hjælpe lavere blodsukker, ifølge en laboratorie undersøgelse offentliggjort i "Journal of Medicinal Food" i juni 2007. En anden undersøgelse med rotter, der blev offentliggjort i "Plant Foods for Human Ernæring "i marts 2005, fandt, at stoffer kaldet proteinbundne polysaccharider i græskar sænkede blodsukkeret og forbedret glukosetolerance. Flere undersøgelser er nødvendige for at se, om græskar har de samme fordele i mennesker.

 • Tags:

Posts Carousel