Det glykæmiske indeks for søde kartofler

 • In Default
 • November 8
 • 206 Views
 • 0 comments

 • Det glykæmiske indeks for søde kartofler  Den måde, du forberede din søde kartofler påvirker deres glykæmiske indeks. Photo Credit Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
 • Rig på vitamin A og beta-caroten, den søde kartoffel tilbyder komplekse kulhydrater sammen med antioxidanter. Hvis du ser det glykæmiske indeks af dine fødevarer, du kan være overrasket over den søde kartoffel rating. Stivelsesholdige sød kartoffel rangerer lavt på glykæmisk indeks skala, som måler en fødevare virkning på dit blodsukker på en skala fra et til 100.

  Betydningen af ​​glykæmisk indeks

  Det glykæmiske indeks hjælper måle en fødevare indflydelse på dit blodsukker. Fødevarer med et højt glykæmisk indeks har en hurtig effekt på dit blodsukker. Indtager disse fødevarer forårsager en blodsukker spike, hvilket igen fører til blodsukker nedbrud. Lavt glykæmisk indeks fødevarer øge dit blodsukker gradvist, så dit blodsukker forbliver mere stabil efter dit måltid.


  Glykæmisk indeks af søde kartofler

  Den måde du forberede søde kartofler gør en forskel i deres GI. GI af en 150 g sød kartoffel, kogt med sin hud i 30 minutter, er 46. Dette antal stiger til 94, hvis den samme søde kartofler bages i 45 minutter. Disse dramatiske forskelle kommer fra den måde stivelserne i søde kartofler gelatinere under tilberedningen. Foods, der bliver tyktflydende eller geléagtig, i din fordøjelseskanalen har en lavere GI fordi geléagtige substans forsinker frigivelsen af ​​næringsstoffer i maden. Bagning dine søde kartofler i stedet for at koge dem ændrer kvaliteten af ​​deres stivelse og omdanner denne rodfrugt fra en moderat GI mad til en høj GI-mad.


  Glykæmisk Load

  Det glykæmiske belastning er en måde at tage en madens kulhydratindhold i betragtning, når regne dens indvirkning på blodsukkeret. GL mener både kvaliteten og mængden af ​​de kulhydrater i en fødevare. En kogt sød kartoffel har en GL på 11, sammenlignet med en GL på 42 for en bagt sød kartoffel. Fordi GL ikke tager næringsindhold en fødevare er i betragtning ved måling af dens metaboliske virkninger, er det vigtigt at overveje de sundhedsmæssige fordele ved den søde kartoffel er vitaminer og phytonutrients, når du foretager dit valg af fødevarer.


  Kulhydrater og Fiber

  En 150-g sød kartoffel bagt i sin hud tilbyder 31 g kulhydrater med kun 135 kalorier og fedt, hvilket gør det til et lavt kalorieindhold, næsten fedtfri energikilde. En enkelt sød kartoffel har 3,8 g fiber, som regulerer tarmfunktionen og kan hjælpe med at nedsætte din low-density lipoprotein niveauer, almindeligt kendt som dårlige kolesterol. Søde kartofler 'fiberindhold medvirker til sin plads på det glykæmiske indeks skala - det bremser fordøjelsen, hvilket sænker glykæmisk indeks, forklarer Utah State University.


  Forslag

  Vælg søde kartofler med en orange nuance; den dybere farve, jo mere beta-caroten den søde kartoffel indeholder. Den søde kartoffel hud, med sin høje koncentration af vitaminer og phytonutrients, fortjener at blive inkluderet i dine måltider. Udelade skumfiduser, sukker og andre sødemidler; de vil føje til GI og kaloriefattige indholdet af dine opskrifter. Sæson mosede, uskrællede søde kartofler med kanel og muskatnød til en naturligt sød vegetabilske skålen.

 • Tags:

Posts Carousel