Dengue Fever Symptomer hos børn

 • In Default
 • April 25
 • 3 Views
 • 0 comments

 • Dengue Fever Symptomer hos børn  Myg er vektoren for menneskers eksponering for dengue virus infektion. Photo Credit tæt op på en myg billede af Stephen Gibson fra Fotolia.com
 • Dengue feber forårsages af et flavivirus, som er en klasse af vira transmitteret til mennesker primært gennem bid af en inficeret skovflåt eller myg. For dengue feber, transportøren insekt er den kvindelige Aedes aegypti myg. Denne myg er aktiv i dagtimerne og mest aktive i løbet af de to timer efter solopgang og et par timer før solnedgang. Der er fire serotyper af dengue virus feber, kendt som DENV-1, DENV-2, DENV-3 og DENV-4. Infektion med én type kan resultere i en ikke-letal infektion, der vil give den person immunitet over for denne serotype, men ikke de andre. Enhver enkelt person kan fange dengue feber op til fire gange, én gang for hver serotype. Der er tre associerede sygdomme med varierende niveauer af sværhedsgrad: denguefeber, dengue hæmoragisk feber (DHF) og dengue shock syndrom (DSS).


  Dengue Fever Symptomer

  Dengue feber er kendetegnet ved en pludselig indsættende feber i op til en uge. Andre symptomer kan være en alvorlig hovedpine, muskel- og ledsmerter, kvalme og opkastning. Ældre børn kan opleve alvorlige rygsmerter. En udslæt kan forekomme omkring samme tid, at feberen aftager. Udslættet kan ikke være synlige i mørkere-flået mennesker. Der kan også være mindre blødning, herunder blødning i tandkødet. Lokaliserede udbrud af dengue feber er hyppige, men dødsfald er få med en ordentlig lægebehandling. Der er ingen vaccine mod dengue feber. Medicinsk behandling er at lette symptomerne, indtil de værste af infektionen passerer.


  Dengue hæmoragisk feber Symptomer

  Dengue hæmoragisk feber (DHF) er en langt mere alvorlig manifestation af dengue feber. Denne komplikation af dengue feber er endemisk i det sydøstlige Asien, Afrika og Latinamerika. Symptomerne omfatter høj feber på op til 105,8 ° F (41 ° C) og en tendens til spontan abnorm blødning og blodpropper. Feber i denne meget høje område kan føre til kramper. Gastrointestinal blødning og leverskader er også tegn på, at dengue feber er blevet DHF. Behandlingen omfatter udskiftning af væsker tabte og transfusion, hvis blødningen er skille. Hvis ubehandlet, dengue hæmoragisk feber er ofte dødelig hos børn.


  Dengue Shock Syndrome Symptomer

  Dengue shock syndrom (DSS) sker efter dengue feber har udviklet sig til dengue hæmoragisk feber (DHF) og væske opfyldning og blødning kontrol er ikke fastlagt. Fordi det starter som dengue feber, er DSS indledes med typiske meget eller meget høj feber varer op til en uge, hæmoragisk blødning, der er karakteristisk for DHF, et fald i cirkulerende blodplader og beviser af plasma lækage. Dengue shock syndrom forårsager en hurtig, svag puls, en meget smal blodtryk, rastløshed og en kold, klam hud, plus tegn på chok. Når stød sætter ind, kan dødeligheden være så høj som 50 procent. Med passende væsketerapi og blødning kontrol på plads, falder dødeligheden. To tredjedele af alle DSS dødsulykker er børn.

 • Tags:

Posts Carousel