Den Psoriasis-Cøliaki Link

 • In Default
 • September 12
 • 20 Views
 • 0 comments

Den Psoriasis-Cøliaki Link

Psoriasis, en lidelse, der primært påvirker huden, og cøliaki, en allergi over for gluten, kan tilsluttes, nogle eksperter - og patienter - enig. Megan Ancheta, 31, for Wasilla, Alaska, har ingen tvivl om at de er. Ancheta har haft psoriasis siden hun var 14 og blev diagnosticeret med psoriasisgigt i 2009. Hun siger at overholde en streng anti-inflammatorisk kost, som indeholder ingen gluten, har givet hende tilbage hendes liv.

En nylig undersøgelse i tidsskriftet Clinical and Experimental Dermatology også afdækket en sammenhæng mellem psoriasis og gluten følsomhed. Forskerne fandt, at mere end en tredjedel af deltagerne undersøgelsens med psoriasis havde forhøjede antistoffer mod gliadin i blodet. Antistoffer er proteiner, der dannes, når kroppen forsøger at bekæmpe, hvad det har mistanke om er fremmede stoffer, og gliadin er proteinet i hvede, der ikke kan ordentligt fordøjet af mennesker, der har cøliaki og gluten følsomheder.

Stadig, forholdet mellem psoriasis og cøliaki, både autoimmune lidelser, forbliver kontroversiel. Valori Treloar, MD, en bord-certificeret hudlæge og certificeret ernæring specialist i Boston-området, bemærker, at nogle af de kontroverser kan være fordi nogle mennesker med psoriasis har en følsomhed over for gluten, men de behøver ikke nødvendigvis cøliaki. "Jeg tror, ​​gluten følsomhed sker langs spektrum og at cøliaki er i den fjerneste ende af spektret," Dr. Treloar forklarer. "Ikke alle, der har gluten følsomhed har cøliaki."

Jerry Bagel, MD, direktør for Psoriasis Treatment Center of Central New Jersey i East Windsor, NJ, mener, at så mange som en fjerdedel af de 7,5 millioner amerikanere med psoriasis kan have gavn af en glutenfri kost. "En 12-ugers forsøg kan ikke skade," siger Dr. Bagel.

Fordele og ulemper ved en glutenfri diæt for Psoriasis

Her er de mulige fordele ved en glutenfri diæt:

 • Det kunne lindre psoriasis symptomer. "Nogle mennesker får bedre og nogle gør ikke," siger Treloar. Den eneste måde at finde ud af, om du kan have gavn er at prøve det. Hun siger, at mennesker med pustuløs psoriasis, en form for psoriasis, der forårsager blisterlike bumser på håndfladerne og fodsålerne, er mest tilbøjelige til at have gluten følsomhed. En glutenfri diæt synes at gøre en stor forskel især for dem, konstaterer hun.

  Ancheta siger hun er blevet testet for cøliaki og ikke har det, men hun er gluten-følsomme. Før hun gik på sin anti-inflammatorisk kost, hun havde problemer med at komme ud af sengen de fleste morgener. Hun har stadig smerter fra hendes psoriasisgigt og sekundære Raynauds fænomen, som også er en autoimmun sygdom, men hun er i stand til at fungere, og "liv kan få temmelig hektisk hæve to små piger og en hvalp," siger hun. Treloar advarer om, at hvis du kommer til at prøve en glutenfri diæt, bør du give det tid - ved, at det kunne tage fire til seks måneder for at se en klar forskel.
 • Du vil spise en sundere kost. Spise en glutenfri diæt betyder eliminere mest forarbejdede fødevarer og gøre plads til flere friske frugter og grøntsager, magert kød og mejeriprodukter. Som et kæmpe plus, vil du også hjælpe med at reducere din risiko for andre sygdomme, der kan ledsage psoriasis, såsom diabetes, hjertesygdomme, og fedme. "Det kan også hjælpe med en bedre fordøjelse,« siger Bagel.
 • Du vil sandsynligvis have mere energi. "Masser af patienter fortæller mig, at de føler sig meget bedre efter et par uger," siger Treloar og tilføjer, at mange ikke klar over de havde problemer med deres fordøjelse sandsynligt forårsaget af deres følsomhed over for gluten, indtil de stoppede spise det. Mange rapporterer også et løft i energi. "Det gør det nemmere for folk at holde sig til kosten, fordi de føler bedre," tilføjer hun.

Her er de mulige ulemper ved at følge en glutenfri diæt:

 • Det er ikke let at følge. Ikke mere brød, bagels, pizza, cookies eller kage, og nej til mange forarbejdede fødevarer, fra frokost kød til salatdressinger, fordi de ofte indeholder gluten. Du er begrænset til fødevarer, der er 100 procent glutenfri, og du er nødt til at shoppe omhyggeligt for at være sikker på, hvad du køber. Mange mennesker finder disse begrænsninger at være særligt udfordrende.
 • Du kan ikke snyde. "For kosten til at arbejde, er du nødt til at være nødder om det," siger Treloar.
 • Glutenfrie levnedsmidler kan være høj i sukker og andre tomme kalorier. For at forbedre smagen, mange producenter tilsæt sukker, mættet fedt, og konserveringsmidler til emballeret glutenfri produkter. "De har tendens til at blive lavet med raffineret korn, og så har de en tendens til at have et højt glykæmisk belastning," siger Treloar. "Det kan skubbe op dit blodsukker." Nogle mennesker finder de tager på i vægt, fordi de tror, ​​glutenfri er godt for dem, så de kan spise mere. "Men du kan ikke spise mere, især bagværk, bare fordi de er gluten-fri,« advarer hun.
 • Det kan tage dig længere tid at shoppe. Du er nødt til at læse varedeklarationer omhyggeligt for at gå på jagt efter gluten. "Det er en indlæringskurve," siger Treloar. Du vil blive overrasket over at opdage, at gluten lurer i mange fødevarer du aldrig mistanke. Selvfølgelig, jo mere du holder dig til friske fødevarer, jo mindre besvær du har.
 • Øl er off-grænser. En lusket kilde til gluten, øl, er lavet af gluten-rige maltbyg. Faktisk en undersøgelse foretaget af forskere ved Brigham and Women 's Hospital i Boston fandt, at kvinder, der drak nonlight øl var mere tilbøjelige til at udvikle psoriasis end dem, der drak lys øl, vin eller spiritus. Undersøgelsens forfattere skriver, at en mulig forklaring på dette resultat er forøget indhold af byg i nonlight øl.

Shopping for glutenfrie levnedsmidler

"I 1980'erne var det umuligt at bede folk om at spise gluten-fri," siger Treloar. "I dag er det en meget lettere proposition." Du behøver ikke udelukkende at handle i helsekostforretninger længere. De fleste supermarkeder og selv restauranter tilbyder masser af glutenfri muligheder.

Prøv disse tips, når du navigerer supermarkedet gangene:

 • Shop omkredsen. Det er der, du er mest sandsynligt at finde friske frugter og grøntsager, fisk, fjerkræ, andre kød og mejeriprodukter, og hvor du har de bredeste valg af naturligt gluten-fri fødevarer.
 • Tal med din butikschef. Selvom butikker er strømpe flere glutenfri poster, herunder vafler, korn, pasta, cookies og saltkringler, kan de ikke have en mad, du ønsker. Få venner med manager, og han eller hun kan være i stand til at bestille det for dig.
 • Læse etiketter. Bare fordi noget er mærket "hvede-fri" betyder ikke, det er glutenfri. Det kunne indeholde spor af gluten, der kan forværre din psoriasis symptomer. Undgå fødevarer, der har endda spor af hvede, byg, rug eller malt.
 • Brug internettet. Før du hovedet til butikken, gå online for at se, hvilke mærker tilbyder glutenfrie levnedsmidler. Hvis du lige er startet ud, kan du ønsker at udarbejde en liste over glutenfrie levnedsmidler, så du ved, hvad man skal kigge efter i hver afdeling af købmand.
 • Må ikke gå overbord Nogle glutenfri fødevarer kan være dyrt.; andre måske have lidt smag. Før du bestanden op, skal du sørge for du kan lide dem.

En glutenfri kost kan være meget restriktiv, og efter det tager en stor engagement. Tal med din læge, og sørg for at det er en god mulighed for dig, før du prøver det.

Posts Carousel