Den hårdeste 9 måneder: Gravide med kræft


Den hårdeste 9 måneder: Gravide med kræft

Lisa Spindler

Da hun fandt klump i brystet, havde Jessica Denton kendt at hun var gravid med sit første barn for blot et par dage. Hendes primære sundhedstjeneste læge (hun hadnt endnu tilmeldt dig med en fødselslæge) fortalte hende ikke at bekymre sig, at den lille, hård masse hun følte var mest sandsynligt en blokeret mælk kanalen. Denton lagde betænkeligheder til side, og i løbet af de følgende måneder hun så med glæde som hendes mave begyndte at svulme op.

Men det faste voksede også. Endelig fem måneder sammen, Denton påpegede det til hendes OB, som straks beordrede en nål biopsi. Resultatet: maligne. Hængende telefonen: "Jeg følte mig som Id blevet skudt," Denton minder. "Hvordan kunne jeg muligvis have kræft?"

Dens en pinefuld paradoks: I det øjeblik en kvinde giver liv til et barn, skal hun kæmpe en potentielt dødelig sygdom. Normalt, dens blot en forfærdelig ulykke af timing: Graviditeten har intet at gøre med kræft fremkomsten. (For eksempel, undersøgelser antyder, at brysttumorer fundet under graviditeten er mere tilbøjelige til at være hormon-receptor negative, hvilket betyder at de ikke er fodret af graviditet højere niveauer af østrogen og progesteron.) Kræft af enhver art er fundet i en anslået 1 ud af 1.000 graviditeter , hvilket gør det relativt sjældent. Men forekomsten af ​​kræft hos gravide kvinder ser ud til at være stigende, sandsynligvis på grund af det stigende antal kvinder, der forsinker den fødedygtige.

"Som kvinder alder, deres odds for at udvikle kræft gå op-så hvis de vente til 30'erne eller 40'erne at få et barn, dets mere sandsynligt, at en graviditet og en kræftdiagnose vil ske på samme tid," forklarer Jennifer Litton, MD , en bryst medicinsk onkolog på MD Anderson Cancer Center i Houston, der behandlede Jessica Denton. Dr. Litton tilføjer: "Den gode nyhed er, at vi kan behandle kvinden uden at skade fosteret."

For det meste, det betyder fortsætter med kræftbehandling selvom graviditeten fortsætter. Denne efficient altid tilfældet. Ikke så længe siden var kvinder rutinemæssigt tilrådes at udsætte behandlingen til efter barnet blev født, eller at afslutte graviditeten og begynde regime straks, ud af bekymring for, at graviditeten vil fremme væksten af ​​kræft og endda sætte kvindes liv i fare . Men forskning udført i løbet af de seneste årtier har vist, at dette ikke er tilfældet. For eksempel en nylig undersøgelse ledet af Dr. Litton fandt, at kvinder, der var gravide, mens de fik behandling for brystkræft gjorde samt, og i nogle tilfælde bedre end, kvinder, der werent gravide under behandling.

Læger også bekymret for, at fosteret ville blive skadet af de barske lægemidler, der anvendes til behandling af kræft. "Tredive år siden, var der næsten ingen oplysninger om, hvordan børn med prænatal udsættelse for kemoterapi viste sig," siger Elyce Cardonick, MD, en maternel-føtal medicin specialist på Cooper Universitetshospital i Camden, New Jersey. "I dag ved vi, at dens relativt sikkert efter første trimester." (Det er sagt, er der stadig situationer, hvor behandlingen bare isnt kompatible med graviditeten.) Nu mere end nogensinde, kvinder har mulighed for at erobre deres kræft-og har en sund baby, også.

Posts Carousel