De sundhedsmæssige fordele ved at spise kogte tomater

 • In Default
 • September 16
 • 13 Views
 • 0 comments

 • De sundhedsmæssige fordele ved at spise kogte tomater  Kogte tomatprodukter kan gavne dit helbred. Photo Credit Thinkstock / Comstock / Getty Images
 • Kogte tomatprodukter kan være mange forskellige ting, herunder stuvet tomater, tomatpuré, tomatsauce og ketchup. Tomater falder ind under kategorien af ​​røde og orange grøntsager, samt kostråd for amerikanerne 2010 anbefaler folk at spise flere af dem. Mens der er masser af nærende komponenter i tomater, har nyere forskning fokuseret på specifikke fytokemikalier såsom lycopen, som opstår på højere niveauer i kogte tomater end i nogen anden fødevare.

  Tomat Nutrition

  Tomater er en lav-kalorie mad, med kun 33 kalorier i en stor tomat. Tomater er højt indhold af vitaminer C, A og K. De indeholder også høje niveauer af kalium og mangan. Tomater er også en god kilde til fiber, som hjælper med at holde fordøjelseskanalen sunde ved at øge afføring bulk og forebygge forstoppelse. Mens madlavning ofte reducerer niveauerne af vitaminer i tomater, nogle af disse gavnlige komponenter forbliver intakte. Tomat skind indeholder fibre og næringsstoffer så godt, så kogte tomater med huden er bedre end dem uden.


  Lycopen og sundhed

  En af de mest gavnlige komponenter i tomat er ikke et vitamin eller mineral, men fytokemiske lycopen. Denne forbindelse, som giver tomater deres karakteristiske røde farve, fungerer som en antioxidant i kroppen. Forbrugende høje niveauer af lycopen kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme og visse former for kræft. Madlavning tomater i to minutter, en kvart time og en halv time øger de lycopen niveauer i tomater med 6, 17 og 35 procent, hhv ifølge forskning offentliggjort i "Journal of Landbrug og Fødevarekemi" i maj 2002.


  Kolesterolsænkende egenskaber

  En metaanalyse offentliggjort i April 2011 spørgsmålet om "Maturitas" fundet, at kogte tomater kunne sænke kolesterol på niveauer svarende til foreskrevne statiner. Doser på 25 mg lycopen en dag sænket kolesterol med omkring 10 procent, ifølge forskningen. Kom så meget lycopen fra friske tomater kan være svært, men det er let at få dette beløb fra tomatsauce eller andre kogte tomater.


  Yderligere fordele af tomater

  En 2011 rapport i "American Journal of Lifestyle Medicine" revideret løbende forskning om tomater at bestemme, hvad sundhed fordele kan opstå fra denne grøntsag. Ud over andre sundhedsmæssige fordele, fandt forskerne, at tomater og tomatprodukter kunne hjælpe forebygge knogleskørhed, UV-lys - induceret hudskader og kognitiv dysfunktion. Niveauer af beta-caroten, en forbindelse, der øger øjet sundhed, er også højere i kogte tomater end i rå dem.


  Overvejelser

  Når du vælger kogte tomater, kigge efter dem, der ikke omfatter mange tilsætningsstoffer, såsom sukker eller salt. Tilsat sukker og salt kan øge sundhedsrisici og modvirke den retmæssige karakter af disse fødevarer. Du kan tilberede tomater hjemme og endda oprette din egen tomatsauce eller indsætte ved hjælp hele tomater. Denne måde får du det fulde udbytte af kogte tomater samtidig sikre der er ingen usunde komponenter tilføjet til din mad.

 • Tags:

Posts Carousel