De fem Sanktioner i fodbold


 • De fem Sanktioner i fodbold  Skubbe eller slå en spiller betragtes som en fejl i fodbold. Photo Credit Ned Dishman / Getty Images Sport / Getty Images
 • Det er en dramatisk øjeblik i en fodboldkamp, ​​når dommeren kræver et straffespark. Når en forsvarer begår frispark i feltet, er leg stoppet og en offensiv spiller får et skud på mål med kun målmanden spille forsvar. Dommere kan tage disciplinære skridt på banen, lige fra at tildele frispark til diskvalifikation, når en fejl i en af ​​fem områder er forpligtet.

  Farligt spil

  FIFA, det internationale styrende organ for sporten, sætter love the Game. Disse regler er blevet vedtaget på verdensplan af forbund og nationale organisationer som US Soccer. Lov 12 dækker frispark og embedsmisbrug, herunder dem, "anses af dommeren til at være skødesløs, hensynsløs eller bruger for stor kraft." Disse skuespil, hvor en spiller sparker, ture, hop på, afgifter, strejker, skubber eller tackler en anden spiller, resultere i et direkte frispark. I denne situation kan en spiller sparke direkte mod målet. Dommere kan tildele et indirekte frispark, et spark efter et stop, hvor en spiller kan passere bolden overalt han eller hun vælger. Særligt grove spiller kan tjene spilleren et gult kort, eller forsigtighed. Voldelige adfærd tjener et rødt kort og øjeblikkelig udslyngning.


  Respektløshed

  Lovene kræver spillere til at vise god sportsånd på alle tidspunkter under kampen og sanktioner for ikke at gøre det, er alvorlige. Spytte på en modstander resulterer i et rødt kort og direkte frispark. Et rødt kort også vises for enhver spiller, der bruger krænkende eller utilbørligt sprog eller fagter, eller begår "alvorlige foul play" på dommerens skøn. Usportslig opførsel eller anfægte dommerens afgørelse ved ord eller handling kan straffes med gult kort.


  Hindrer Fremskridt

  Dommere kan ringe bøder, når en spiller hindrer udviklingen af ​​en anden spiller eller selve spillet. Direkte frispark tildeles til at holde en modstander, enten af ​​trøje eller kropsdel. Hindrer udviklingen af ​​en modstander eller forsinke spillet ved at forhindre målmanden i at frigive bolden fra hans eller hendes hænder kan medføre et indirekte frispark. Dommeren kan også vise et gult kort til en spiller, som bevidst forsinker genstart af spillet en eller anden grund.


  Røre bolden

  Spillere, med undtagelse af målmanden, må kun røre bolden med hænderne, når en spillet er dødt, eller når inbounding bolden. Bevidst at røre bolden på banen under spillet resulterer i et direkte frispark. Ved hjælp af din hånd til bevidst at forhindre et mål fra at blive scoret et rødt kort lovovertrædelse. Selvom en målmand kan røre bolden, er der fire tilfælde, hvor han kan være straffet: holde bolden i seks sekunder eller mere, røre bolden efter at frigive det, og før en anden spiller kommer i kontakt med det, røre det efter det blev sparket til ham eller røre ved det, efter at det blev kastet inbounds af en anden holdkammerat. Enhver af disse overtrædelser kan resultere i en indirekte frispark.


  Tekniske Sanktioner

  Spillere, der overtræder de tekniske spilleregler kan også blive straffet. Dommeren kan opkræve et gult kort, når en forsvarer ikke giver en offensiv spiller den korrekte mængde plads i løbet af et hjørnespark eller indgående. Et gult kort vises også, hvis en spiller forlader, træder eller reenters på banen uden dommerens tilladelse.

 • Tags:

Posts Carousel