Daycare Kan udgøre en risiko for børn med kronisk lungesygdom

  • In Default
  • March 27
  • 6 Views
  • 0 comments

Daycare Kan udgøre en risiko for børn med kronisk lungesygdom


Credit: Dreamstime

Børnehaver kan sætte allerede sårbare børn med risiko for alvorlige komplikationer fra deres sygdom, ifølge en ny undersøgelse.

Undersøgelsen involverede børn med en tilstand, der skyldes for tidlig fødsel, kendt som kronisk lungesygdom ved præmaturitet (CLDP), hvor spædbørn oplever kroniske åndedrætsproblemer såsom hoste og hvæsende vejrtrækning.

Børn med CLDP der deltog dagpleje var næsten fire gange mere tilbøjelige til at besøge skadestuen i løbet af en periode på ét år, end børn med den betingelse, der ikke går til dagpleje. Børn i dagtilbud med CLDP var også næsten tre gange mere tilbøjelige til at have problemer med at trække vejret mindst en gang om ugen, og dobbelt så tilbøjelige til brug for medicin som ikke-daycare børn med CLDP.

Børn på dagpleje er udsat for flere bakterier end børn, der opholder hjem, og de resulterende luftvejsinfektioner, som raske børn typisk kan håndtere, kan være bag resultaterne, siger forskerne. De rådgiver sundhedspersonale til at oplyse forældre til børn med CLDP om risikoen ved dagpleje.

Og de anbefaler børn med den betingelse ikke deltage dagpleje, indtil de er mindst 2 år, for at give deres under-udviklede lunger en chance for at vokse og forbedre.

"Vi mener, at læger og sygeplejerske praktiserende læger og hvem bekymrer sig for disse børn, når de forlader hospitalet skal uddanne familier på den mulige risiko for dagpleje eksponering [for] at for tidligt fødte børn og barn med lungesygdom, især i de første par år af livet, "sagde undersøgelse forsker Dr. Sharon McGrath-Morrow, en lunge specialist på Johns Hopkins Børnecentret i Baltimore.

Germy daycares

Mere end en halv million børn født i USA hvert år, er for tidligt, dvs. født ved 37 uger af graviditeten eller tidligere. Omkring 25 procent af børn født før 27 uger udvikler CLDP, men det kan vise sig i dem, er født så sent som 32 uger. Disse børn er i øget risiko for luftvejsinfektioner og har en højere sats for tidlig død og komplikationer fra infektioner. Omkring en fjerdedel fortsat har lungeproblemer som voksne.

Forskerne undersøgte optegnelser over 111 børn med CLDP aldre 3 og under hvem i gennemsnit født efter 26 uger af graviditeten. Forskere spurgte deres forældre om deres børn deltog dagpleje, og om de besøgte en skadestue, behov antibiotikum eller kortikosteroid, havde vejrtrækningsproblemer, og om de var udsat for passiv rygning. (Kortikosteroider er hormoner undertiden gives til børn med CLPD at hjælpe dem med at trække vejret.)

Forældre til 22 af børnene sagde deres børn deltog dagpleje. Af disse havde 37 procent kræves et besøg på skadestuen for deres respiratoriske symptomer, siden deres sidste læge besøg sammenlignet med 12 procent af de børn, der ikke deltog dagpleje. Halvdelen af ​​børnene i daginstitutionerne nødvendig antibiotika og 39 procent nødvendig kortikosteroider, mens 26 procent og 19 procent af de ikke-daycare børn krævede disse medikamenter.

Forskerne bemærkede deres resultater er baseret på forældrenes rapporter og forældre kan ikke altid være i stand til at huske disse oplysninger præcist. Forskerne heller ikke tage hensyn til miljømæssige faktorer, der kan have påvirket resultaterne, såsom hvorvidt børnene blev ammet (amning kan beskytte børn mod luftvejssygdomme).

Ikke en risiko for sunde børn

Det er muligt, at øget eksponering for bakterier og de efterfølgende luftvejsinfektioner kan sætte børn med CLDP med risiko for problemer senere i livet, siger forskerne.

Resultaterne betyder ikke daycare indstilling udgør en risiko for andre for tidligt fødte spædbørn eller til raske børn, siger forskerne.

"De fleste sunde børn tolererer luftvejsinfektioner og vira uden difficultly, og så dagpleje ville ikke være hensynsfuld et problem for dem," McGrath-Morrow fortalte MyHealthNewsDaily.

Resultaterne er offentliggjort i udgaven af ​​tidsskriftet Pediatrics oktober.

  • Tidlige fødsler Forbliv et medicinsk mysterium
  • Hvordan ved du, dine Børne Immuniseringer er opdaterede?
  • Top 10 Værste Arvelige forhold

Posts Carousel