Daglig Aspirin kan hjælpe dem, der risikerer for Tilbagevendende Blodpropper

  • In Default
  • December 13
  • 6 Views
  • 0 comments

Daglig Aspirin kan hjælpe dem, der risikerer for Tilbagevendende Blodpropper

Af EJ Mundell
HealthDay Reporter

MANDAG 5 november (healthday News) - Omkring en fjerdedel af mennesker, der oplever de farlige blodpropper i ben eller lunger er kendt som venøse tromboembolismer (VTE) udvikle dem for nogen mærkbar grund, og de fleste vil modtage en kraftfuld anti-koagulation medicin såsom warfarin i månederne efter blodproppen former.

Men hvad mere langsigtet pleje, at afværge et tilbagevendende blodprop eller begivenheder såsom hjerteanfald eller slagtilfælde? En ny undersøgelse tyder på, at patienter, der går på lavdosis dagligt aspirin, efter de er vænnet fra mere kraftfulde antikoagulanter kan drage reel fordel.

Mens denne undersøgelse alene ikke kunne vise en signifikant effekt for aspirin terapi i at forebygge et tilbagevendende blodprop for disse patienter, det viser en signifikant sænkning af den samlede kardiovaskulær risiko for sådanne komplikationer som hjerteanfald, slagtilfælde, større blødning eller død uanset årsag.

Undersøgelsen blev præsenteret søndag på American Heart Associations årsmøde i Los Angeles, og udkom samtidig i New England Journal of Medicine.

Undersøgelsens forfattere sagde, at de så en "ikke-signifikant" trend antyder aspirin evne til at forhindre, at en anden VTE, men studiegruppen var simpelthen for lille til at skubbe det til statistisk signifikans.

Men de tilføjede, når resultaterne fra denne undersøgelse blev kombineret med de tilsvarende forsøg kaldet WARFASA, de kombinerede data viste, at daglig aspirin kunne forhindre tilbagevendende blodpropper.

"Det væsentlige budskab af undersøgelsen, som vi fremlægger i dag, og kombinere det med den WARFASA undersøgelse, der blev offentliggjort tidligere på året i NEJM, er, at aspirin har en fordel: om en 30 procent risikoreduktion på tilbagevendende venetrombose, og også om en lignende effekt i at reducere andre store vaskulære hændelser slagtilfælde, myokardieinfarkt [hjerteanfald], og kardiovaskulær død, "sagde undersøgelse forfatter Timothy Brighton, en konsulent hematologist i Sydney, Australien.

VTE omfatter pludselige, potentielt livstruende blodpropper i benene (kendt som dyb venetrombose eller DVT) og blodpropper, der rejser til lungerne, kaldet lungeemboli.

Som Brighton forklaret, i omkring 75 procent af tilfældene, disse blodpropper har en kendt årsag skade, kirurgi eller underliggende sygdom, f.eks. Men for den anden fjerdedel af patienterne, årsagen er ukendt.

Mere end 800 mennesker med en VTE af uvis årsag blev inkluderet i den nye undersøgelse. Cirka halvdelen fik lavdosis (100 mg / dag) dagligt aspirin, mens den anden halvdel fik placebo, efter at de havde gennemført deres oprindelige regime af en mere kraftfuld antikoaguleringsmiddel. Patienterne blev derefter fulgt i gennemsnitligt mere end tre år.

Brighton bemærkes, at patienter kan ofte ikke fortsætte antikoagulantia såsom warfarin på ubestemt tid, på grund af blødning risici og ulemper, der er forbundet med disse lægemidler.

"Spørgsmålet kommer, selv om, efter at [afbrydelse af indledende anti-koagulation terapi], hvad gør du så?" Sagde han.

Svaret fra den nye undersøgelse samt WARFASA, synes at være lav-dosis daglig aspirin. Brighton gruppe påpegede også, at hændelser af blødninger var ens for dem på lav dosis aspirin og placebo, tyder på, at aspirin ikke anledning blødningsrisiko.

En hjertespecialist sagde undersøgelsen er opmuntrende for patienter. Dr. Stephen Green, associate formand for afdelingen for kardiologi på North Shore University Hospital i Manhasset, NY, sagde, at mens det er sandt forsøget (på eget) ikke finde en signifikant effekt af aspirin reducere VTE recidiv, "studiet var positiv nok, at læger bør overveje at tilføje aspirin når stopper warfarin hos patienter, der er rimelig kandidater til langvarig aspirin. "

Men han bemærkede også, at siden tidspunktet for retssagen, har mange patienter med VTE nu flyttet fra indledende warfarin behandling til behandling med nyere agenter blodfortyndende såsom Xarelto og Pradaxa.

Kan være nødvendig mere undersøgelse for at vurdere aspirin effektivitet i den kliniske situation, sagde han.

Flere oplysninger

Læs mere om dyb venetrombose ved det amerikanske National Library of Medicine.

KILDER: Timothy Brighton, MB, BS, konsulent hematologist, Sydney, Australien; Stephen Green, MD, associate formand, Kardiologisk afdeling, North Shore University Hospital, Manhasset, NY; Nov 4, 2012, præsentation, American Heart Association årlige møde, Los Angeles; 4 nov 2012, New England Journal of Medicine, online

Sidst opdateret: 5 Nov 2012

Posts Carousel