Coping med Parkinsons Kvalitet-of-Life Issues

  • In Default
  • August 4
  • 3 Views
  • 0 comments

Coping med Parkinsons Kvalitet-of-Life Issues

Da Isabella Camargo far blev diagnosticeret med Parkinsons sygdom, blev han fast besluttet på at gøre, hvad han kunne for at bevare sin livskvalitet.

"Han følte en stor desperation i forsøget på at forbedre sig selv på grund af hans diagnose," siger Camargo, der bor i Brasilien med sin far. Han begyndte at udøve mere og løfte vægte for at forbedre sin muskelstyrke før sygdommen fremskreden.

Parkinsons er en fremadskridende neurologisk lidelse, og dens symptomer kan omfatte rystelser, stivhed, balance problemer og langsomme bevægelser. Der er ingen kur mod det, selvom medicin kan mindske dens virkninger. Sygdommen er primært behandles med lægemidler, som fordeler de dopamin-niveauet i hjernen. Dopamin styrer motorisk funktion; og i patienter med Parkinsons sygdom, har de celler, der producerer dopamin blive beskadiget.

Der er ting, som folk kan gøre for at bedre at styre Parkinsons fysiske og mentale vejafgift. Undersøgelser har vist, at patienter, der deltog i fysiske terapi behandlinger såsom dans, løbebånd træning, og andre øvelser, for eksempel, var i stand til at forbedre deres ganghastighed og balance.

Ifølge en undersøgelse sidste år, "fysioterapi kunne give klinisk meningsfulde fordele på kort sigt for mennesker med Parkinsons sygdom." Undersøgelse forfatter Claire Tomlinson, MD, fra University of Birmingham i England, skrev, at "have bedre dokumentation om fordelene af fysioterapi er afgørende at forbedre kvaliteten og adgangen til denne service for alle mennesker, der lever med Parkinsons. "

Fysisk terapi behøver ikke at være monotone øvelser gjort på en klinik. Tager danseundervisning, især dem med masser af bevægelse, såsom tango, kan hjælpe med at genvinde nogle mobilitet.

"De fleste mennesker ville ikke overveje at gøre tango en traditionel medicinsk vej, men det kan være effektiv for mobilitet hos nogle patienter," siger Aviva Ellenstein, MD, assisterende klinisk professor i neurologi og leder af Movement Disorders Program på George Washington University School of Medicine og Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Én Cleveland medborgerhus tilbyder gratis tango lektioner specielt til patienter med Parkinsons sygdom. "Vi behøver ikke engang tænke på det som terapi," Fred Discenzo, en af ​​centrets dans lærere, fortalte Cleveland Plain-forhandler. "Vi forsøger at gøre det sjovt."

Patienter med en kronisk og fremadskridende sygdom som Parkinsons også lider følelsesmæssige og psykologiske problemer. "Der er en stigende erkendelse af, at livskvaliteten for patienter med Parkinsons sygdom er påvirket af ikke-motoriske symptomer," siger Dr. Ellenstein.

National Parkinson Foundation vurderer, at mindst 50 procent af dem diagnosticeret med sygdommen vil opleve en form for depression og op til 40 procent vil have en angst.

"Det er vigtigt for læger at identificere de patienter, som udvikler betydelige humør eller angst vanskeligheder, da disse symptomer kan forstyrre medicinsk behandling og sygdom Selvfølgelig," sagde Linda Centeno, ph.d., klinisk psykolog i det nordlige New Jersey. "Patienter med ubehandlet depression eller angst kan føle ude af stand til at tage medicin eller miss aftaler grundet sorg eller frygt."

National Parkinson Foundation anbefaler patienter bliver screenet for depression mindst en gang om året og drøfte eventuelle ændringer i humør med deres læge. Det er også en god idé for patienterne at medbringe et familiemedlem til medicinske udnævnelser, så de kan dele deres bemærkninger om patientens følelsesmæssige tilstand.

"Selvom depression og angst problemer er almindelige blandt personer med kronisk sygdom, bør det ikke betragtes som en uhelbredelig aspekt af at leve med kronisk sygdom", Centeno sagde. "Forbedret identifikation af affektive problemer er kritisk."

Erinn Connor er et personale, forfatter Sundhedsstyrelsen Matters Med Dr. Sanjay Gupta

Posts Carousel