Cøliaki hos børn: Staying Glutenfri i Cafeteria


Cøliaki hos børn: Staying Glutenfri i Cafeteria


Hvis dit barn har cøliaki eller en anden glutenallergi, kan det være nemt nok at styre fri af fødevarer, der indeholder gluten derhjemme, men når barnet får i skole, han eller hun står over for fristende behandler såsom cookies, pizza, sandwich, kiks og ruller.

Cøliaki er en mave sygdom, der påvirker tyndtarmen og gør det vanskeligt at optage næringsstoffer fra fødevarer. Hvis dit barn har cøliaki, kan han eller hun føler sig syge efter spise fødevarer, der indeholder gluten, et protein i hvede, rug og byg. Små børn er tilbøjelige til at vise fordøjelsesforstyrrelser symptomer, såsom abdominal oppustethed og smerter, diarré, opkastning, forstoppelse og vægttab. De kan også blive irritabel. Hvis sygdommen ikke forvaltes ordentligt, kan den manglende optage næringsstoffer påvirke deres vækst og udvikling, samt begyndelsen af puberteten og tandsundhed.

Det er derfor, det er vigtigt at hjælpe dit barn lære hvilke fødevarer, han eller hun kan spise, selv når du ikke er rundt for at hjælpe. Sommetider disse fødevarer er indlysende, men ofte er det svært at vide, hvilke behandles eller tilberedte fødevarer indeholder gluten, medmindre du kan læse etiketterne. Det er derfor, at holde sig til "hele fødevarer," såsom frisk frugt og grøntsager og magert proteiner, kan være et godt udgangspunkt for alle med cøliaki.

Her er nogle ekstra tips til at hjælpe dit barn at opretholde en kost fri for allergener.

  • Kommunikere klart til dit barn, hvorfor han eller hun bør holde sig til en glutenfri diæt. Forklar, hvordan gluten allergi arbejde, og de ​​virkninger, som gluten kan have på mave-tarmkanalen. Dette vil hjælpe barnet forstår vigtigheden af ​​at holde sig til en speciel diæt.
  • Tal med dit barns lærere og skolens sygeplejerske om de fødevarer din søn eller datter brug for at undgå. De kan være i stand til at minde dit barn om sunde alternativer under frokost eller klasseværelset parter.
  • Pak dit barns frokoster med friske frugter og grøntsager, sandwich foretaget på glutenfrit brød og lejlighedsvis glutenfri "behandle". Hvis dit barn foretrækker at købe frokoster, snakke om, hvad valg er acceptable. De fleste skoler giver frokost menuer i forvejen, så du kan diskutere mulighederne.
  • Husk, at børn normalt ikke kan lide at føle sig anderledes end deres jævnaldrende, så det er vigtigt at være følsomme over for deres følelser. Det betyder at undgå gluten snak foran deres venner eller måske bage en batch af glutenfri cookies til deres klasse til at hjælpe dem til at føle normal.

Posts Carousel