Check, Please! Hvad Diners Really Want


Check, Please!  Hvad Diners Really Want


Måltidet oplevelse påvirkes af flere faktorer, herunder hvor effektivt checken er leveret, og om menuerne er snavsede.
Credit: Associated Press

Restaurant-gængere er kræsne publikum, der kræver mere end bare velsmagende billetpris at tilfredsstille dem. En ny undersøgelse fastslår, at beskidte menuer og venter på checken kunne være lige så afgørende for en diner samlede oplevelse.

Den forskning, offentliggjort i en nylig udgave af tidsskriftet Hospitality Management, afslørede fem faktorer, der påvirker madoplevelse for forbrugerne, baseret på flere interviews med erfarne restaurant kunder i to byer i Norge. Toppe på listen: smag, efterfulgt af indretning, service, virksomheden og atmosfæren.

Nordmænd får irriteret venter på checken, undersøgelsen fundet.

Men en uformel meningsmåling af stereotypically go-go newyorkere finder de ønsker at drysse før serveren slår ned checken.

"Generelt [checken] kommer for hurtigt," sagde Ariyele Ressler, mens du sidder i Union Square Park i New York. "Jeg føler, at du altid få styrtede ud."

Savory faktorer

Kai Victor Hansen på University of Stavanger i Norge og en kollega foretaget kunden interviews og brugte disse data sammen med resultater fra fokusgrupper til at udvikle en fem-faktor model af, hvad der påvirker en diner restaurant-måltid erfaring, som omfatter (i nogen rækkefølge ):

  • Kerneprodukt-smagen af ​​mad og drikke
  • Restaurant interiør-udseendet af lokalerne, såsom møbler, dekorationer, lamper og servietter
  • Tjeneste-how Vent personale interagerer med hinanden og kunderne; hvor effektivt måltidet serveres og checken er leveret
  • Company (gæster) -whether kunderne har en god tid; årsagen til spisning (affære eller en fødselsdag fest); typen af ​​gæster (venner eller forretningsforbindelser)
  • Restaurant atmosfære-the information kunderne får fra deres fem sanser, herunder lyde fra køkkenet eller baggrundsmusik, samt visuelle referencer ligesom renlighed og appel af menuerne

Mange servere ikke klar over betydningen af ​​regningen betalende situationen for forbrugerne, Hansen sagde, baseret på hans forskning.

"Folk er enige om, hvis de skal vente alt for længe på checken ankommer, eller besværet med checken, de glemmer det godt måltid oplevelse," Hansen fortalte LiveScience. "De husker de dårlige ting, der skete omkring check."

Hansen anbefaler, at restaurant personale forstår, at et måltid er en holistisk oplevelse for kunderne. Tjener og servitricer spiller en stor rolle i, hvorvidt spisende gæster efterlade en restaurant med den hensigt at vende tilbage eller med en irriteret hast.

New York scene

Men De europæiske resultater undlader at genlyd med en uformel LiveScience undersøgelse af 48 fodgængere i Manhattan. De fleste af de newyorkere interviewede (28 mennesker, eller 58 procent), sagde, at de hellere vil vente efter et måltid før modtagelsen af ​​checken. Mange sagde, at serveren skal vente, indtil spurgt før nærmer bordet med checken.

"Det er uhøfligt at sætte checken på bordet, hvis kunden ikke har bedt om det," sagde Joseph Fea, der arbejder i restaurationsbranchen.

"Definitely, mig selv og mine venner kan lide at vente," sagde Ife Vanable. Hun mindede om en nylig ubehagelig oplevelse på en restaurant i New York City, hvor Vent personale spurgte hende tabel til at forlade eller udsætter til linjen til at købe drikkevarer.

I alt syv New York interviewpersonerne (omkring 15 procent) følte deres Vent-tid tolerance afhang af kontekst.

"Det afhænger af situationen," siger Jessica Wenzell, 25, af New York City. "Hvis jeg var med klienter jeg ønsker checken med det samme. Men hvis jeg var sammen med venner på middag om natten, ikke skyndte, jeg vil hellere vente på det."

Og 13 personer (27 procent) har faktisk foretrækker en hurtig måltid check, ligesom nordmændene. "Jeg vil hellere få det med det samme," sagde Jennifer Stanciu. "Nogle gange har jeg gå til steder, og de tager for lang tid at bringe checken."

  • Ernæring Quiz
  • Top 10 God mad Gone Bad
  • Hvem opfandt TV Dinner?

Posts Carousel