Carotid Aneurysm Symptomer

 • In Default
 • August 2
 • 140 Views
 • 0 comments

 • Carotid Aneurysm Symptomer  Carotidarterierne løbe langs begge sider af halsen til hjernen og levere blod. Photo Credit hals billede ved DXfoto.com fra Fotolia.com
 • En aneurisme er en bule eller ballooning af væggen i et blodkar. Dette kan forekomme i flere af kroppens arterier herunder carotis arterierne i halsen, der fører blod til hjernen, som beskrevet af Cleveland Clinic. Et aneurisme i halspulsåren kan gradvis strække og svække et område af væggen, hvilket fører til et brud af arterien. Dette kan forekomme i ekstrakranialt region af halspulsåren i nakken, eller det intrakranielle region, som er i hjernen. Aneurismer forårsage meget mere indlysende og farlige livstruende symptomer, når de sprænges, og akut medicinsk behandling er der så behov.


  Forbigående iskæmisk anfald

  Symptomer på en halspulsåren aneurisme omfatter en mini-slagtilfælde eller forbigående iskæmisk anfald (TIA). Ifølge MedlinePlus, en TIA er en episode, hvor en person har midlertidige slagtilfælde-lignende symptomer, der kan omfatte mindre facial drooping, overdreven træthed eller sove, let muskelsvaghed i den ene side af kroppen, sløret tale eller besvær med at tale og svimmelhed. En TIA er ofte betragtes som en advarsel om, at en ægte slagtilfælde kan ske i fremtiden, hvis noget ikke er gjort for at forhindre det.


  Blokeringer

  Carotis aneurismer kan danne blodpropper i arterien, der blokerer blodet flyder til hjernen. Ifølge en undersøgelse offentliggjort af University of Maryland Medical Center (UMMC), halspulsåren blokeringer var til stede i 6,2 procent af de samlede deltagere screenet i undersøgelsen. Halspulsåren blokeringer kan føre til invaliderende slagtilfælde, der forårsager lammelser, hjerneskade eller død. Blodproppen kan også bryde væk fra aneurismet og rejse til hjernen, hvilket fører til cerebrale arterie blokeringer.


  Hovedpine Pain

  Svær hovedpine, der begynder pludselig er en karakteristisk tegn på en bristet aneurisme i halspulsåren, samt andre arterier i hjernen. Denne smerte er så alvorlig, at de fleste individer beskrive det som den "værste smerte nogensinde følt," ifølge Merck.com. Den ekstreme hovedpine smerter er normalt ledsaget af kvalme og opkastning, en stiv nakke og i nogle tilfælde, midlertidigt tab af bevidsthed, som beskrevet af Mayfield Clinic.


  Nerve og Blood Vessel Pressure

  Cleveland Clinic bemærker, at sekundære symptomer på grund af en halspulsåren aneurisme kan være forårsaget af pres på omgivende strukturer. Som aneurismet udvider det klemmer mod nerver og blodårer, der fører til symptomer som hævelser i ansigtet og prikken, følelsesløshed i ansigtet eller i munden, tab af stemmen eller hæshed, talebesvær og synkebesvær.


  Vision Problemer

  Den Mayfield Clinic lister synsproblemer som symptomer på en uopbrudte halspulsåren aneurisme. Aneurismen kan forårsage sløret eller dobbelt syn, kronisk forstørrede pupiller, samt smerter over og bag øjnene. I tilfælde af en bristet halspulsåre, også kan forekomme midlertidigt tab af synet.

 • Tags:

Posts Carousel