Black Rice Næringsindhold

 • In Default
 • September 4
 • 1 Views
 • 0 comments

 • Black Rice Næringsindhold  skål af sorte ris Foto manukaphoto / iStock / Getty Images
 • Ifølge American Chemical Society, "sorte ris er en nærende og økonomisk fødekilde, der skønnes at fodre omkring en tredjedel af verdens befolkning." Også kendt som forbudt ris, sorte ris har en klistret konsistens og en nøddeagtig smag. Dyrkes i Filippinerne og Indonesien, er det forbruges hovedsageligt i Asien til nudler, sushi, budding og tilføje dekoration til fødevarer.

  Næringsstoffer i Rice

  Det er velkendt, at brune ris er et sundere alternativ til hvid. Forskellen mellem de to er, at hvide ris er blottet for klid, som er fuld af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Ligesom brune ris, sorte ris har lignende niveauer af næringsstoffer og højere mængder af antioxidanter. Det er også en kilde til fiber og mineraler, herunder jern. En 100 gram servering af sorte ris har 8,5 gram protein, 3,5 milligram jern og 4,9 gram fibre. Sammenlignet med hvide, brune og røde rices, sorte ris har den højeste mængde af protein og dobbelt fiber af brune ris.


  Antioxidanter

  Ifølge Zhimin Xu, lektor i fødevarevidenskab afdeling på Louisiana State University, "en spiseskefuld sorte ris klid har flere antioxidanter end et tilsvarende beløb af blåbær, med mindre sukker og højere niveauer af E-vitamin og fiber." Sorte ris forvandler en dyb lilla, når kogt og er pakket med anthocyaniner. Anthocyaniner er fytokemikalier findes i dybe blå og lilla fødevarer, som menes at bekæmpe kroniske sygdomme, såsom cancer og hjertesygdomme.


  Ernæring til at beskytte mod hjertesygdomme

  En anden form for antioxidant, som findes i sort risklid menes at være ansvarlig for at sænke dårlige kolesterol niveauer, medvirke til at forebygge hjertesygdomme. Ifølge en undersøgelse i Journal of Nutrition, kaniner fodret kost sorte ris kost havde 50 procent lavere niveauer af aterosklerotisk plaque end kaniner fodret med en lignende diæt indeholdende hvide ris. Foderet består af sorte ris har også vist sig at ændre andre cardiovaskulære parametre, herunder lavere triglycerider, en type dårlig fedt findes i blodet, og forbedre HDL-niveauer, også kendt som gode kolesterol.


  Anti-inflammatoriske egenskaber

  Sorte ris forbrug har været forbundet med fald i inflammatoriske forbindelser, specielt reaktive ilt arter og aorta malondialdehyd, og stigninger i anti-inflammatoriske mediatorer, såsom superoxiddismutase. Stigninger i inflammation er associeret med sygdom og tilstande, såsom aterosklerose, arthritis, cancer, aldring og allergier.


  Andre ernæring

  Ifølge udgivelsen af ​​American Chemical Society, "Forskerne mener pigmenterne fra sorte ris kunne have en fremtidig brug for naturligt farvestoffer fødevarer." Pigmenter fremstillet af sorte ris omfatter en bred vifte af farver fra pink til sort, og når kogt, sorte ris forvandler en dyb lilla nuance.

 • Tags:

Posts Carousel