Bestemmelse af kønsidentitet & sociale påvirkninger

 • In Default
 • February 4
 • 9 Views
 • 0 comments

 • Bestemmelse af kønsidentitet & sociale påvirkninger  Badeværelse skilte med kulturelt konstruerede versioner af mandlige og kvindelige. Photo Credit Jupiterimages / Photos.com / Getty Images
 • Moderne forældre er blevet meget mere opmærksomme på fleksibiliteten i kønsidentitet i de seneste år, med fremkomsten af ​​kønsneutrale skoler, kontrovers over kønsspecifikke badeværelser i skoler, kønsneutrale navne og køn-neautral børneopdragelse. Nogle unge børn af kvindekønnet er at identificere som drenge, mens børn af hankøn er identificere som piger. Sandheden er, at vores forståelse af kønsrelaterede normer er helt kulturelle og kan ændres. Faktisk er det hurtigt skiftende, som folk begynder at acceptere en mere flydende forståelse af kønsidentitet og dens sociale påvirkninger.

  Køn vs. Sex

  Køn et barn er ofte let bestemmes som mandlige eller kvindelige baseret på kønsorganer. I sjældne tilfælde, at et barns køn er faktisk begge, eller i mellem, på grund af tilstedeværelsen af ​​både mandlige og kvindelige kønsorganer, og disse børn kaldes intersex. Ofte læger og forældre gør en beslutning om sex af et barn via en operation, mens barnet er stadig et spædbarn. I modsætning til sex, som er biologisk, er køn kulturelt konstrueret. Udtrykkene kvindelige og mandlige ikke nødvendigvis korrelerer med vilkår dreng og pige. Et barn kan være biologisk kvindelige, men hun kan identificere som en dreng. Således hendes køn identifikation er forskellig fra hendes køn. Socialt, vi konstruerer køn i forhold til køn, forudsat at børn af hunkøn vil identificere som piger, og at piger vil opfylde typiske kønsroller. Men denne type af køn identifikation er kulturelle, ikke naturligt, og kønsidentitet ikke altid passer foreskrevne kategorier, når overladt til den enkelte.


  Problematiske Kønsroller

  Ellen Booth Kirke, en tidligere professor i den tidlige barndom, skrev i "Scholastic", som peer pres for de traditionelle kønsroller kan kvæle barndommen kreativitet. Børn bliver meget mere bevidste om kønsroller og regler i alderen 5 eller 6, når de begynder at interagere med grupper af andre børn i skolen. Denne øvelse i socialisering forårsager børn at regne ud, hvad de "skulle" gøre efter køn - hvordan man klæder, handle, og selv hvilke bøger at læse eller hvad legetøj til at lege med - også selvom de aldrig har plejet før. I løbet af denne alder, kan dit barn blive mere opmærksomme på de kønsspecifikke forventninger, der er implicit i eventyrlige historier, film og legetøj reklamer. Vi lever i en verden, der styrker disse normer, så dit barn er forpligtet til at støde dem. Problemerne resultatet, når piger lærer gennem implicitte budskaber, som de ikke er stærke eller når drenge begynder at lære gennem sociale signaler, at det ikke er cool at vise følelser.


  Forældre og køn

  Forældre spiller en meget stor rolle i fastlæggelsen af ​​deres barns forståelse af kønsidentitet, fra at udføre traditionelt kønnede aktiviteter i husstanden til at tildele kønnede gøremål for børn. Hvis du ønsker dit barn at have en fleksibel forståelse af kønsidentitet, et eksempel. Du og din partner skal begge udføre gøremål, der traditionelt hører til det ene køn, og tildele gøremål på en roterende tidsplan, så alle børn hjælpe med madlavning, fade, fejning, sne skovle og så videre. Fjern bøger og film, der indeholder undertrykkende kønsstereotyper, og begrænse tv-tid, så dit barn ikke er overvældet med reklamer, der ofte er kønsspecifikke. Fyld hjemmet med alle former for legetøj, fra blokke og lastbiler til kostumer og kunst forsyninger, uanset køn dit barn, så han eller hun kan vælge at gøre alle ting. Giv kønsneutralt tøj og farver, så for ikke at give en implicit budskab om, hvad dit barn formodes at se ud.


  Alternativer til Gender Socialisering

  Kønsneutrale skoler eksisterer, selvom sparsomt. For eksempel Egalia er en svensk kønsneutral børnehaveklasse, hvor alle børn er benævnt "venner" eller "høne," den kønsneutral stedord lånt fra finsk. Egalia omhyggeligt udvælger bøger, der undgår stereotype karakterer gennem de traditionelle kønsroller og steder både lastbiler og dukker side om side for at tilskynde alle børn til at prøve alt. Den børnehaveklasse har tilskyndet en hel del polemik, med kritikere deriding af kønsneutralt filosofi som naive eller ineffektiv. Alligevel vil det være interessant at følge Egalia elever som de vokser op og gøre deres indgange ind i resten af ​​verden. Selv om en kønsneutral skole er ikke en mulighed, du kan vælge et navn, der ikke er kønsspecifikke. I nogle tilfælde har forældrene været kendt for at bede andre om at kalde en barn "ze" i stedet for "ham" eller "hende". Valget vil sandsynligvis møde en vis modstand fra andre, men forældre, der har valgt denne mulighed, mener, at det positive resultat er, at barnet vil være fri til at danne ze egen kønsidentitet senere.

 • Tags:

Posts Carousel