"Bekymret Nå" Ofte Ignorer negative forsøgsresultater: Undersøgelse

  • In Default
  • December 3
  • 2 Views
  • 0 comments

"Bekymret Nå" Ofte Ignorer negative forsøgsresultater: Undersøgelse

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Tirsdag, 26 februar (healthday News) - En ud af seks personer bekymrer, at de er syge, selv om deres symptomer ikke signalerer sygdom, og ofte disse patienter er ikke påvirket af tests, der viser at de er fint, skotske forskere rapporterer .

Disse patienter fortsat at bekymre sig om at være syg, og bede om flere prøver eller at de samme tests udføres igen, siger forskerne.

"Jeg var overrasket over, at en masse af primær pleje læger tendens til at bestille prøver, selv om der ikke er en væsentlig basis for dem, i håb om de ville berolige patienter og mindske deres bekymring," siger Dr. Bryan Bruno, fungerende formand for psykiatrien på Lenox Hill Hospital i New York City.

Mange patienter lider af hypokondri, som er troen på, at fysiske symptomer er tegn på en alvorlig sygdom, selv når der ikke er nogen medicinsk bevis for, at tro, forklarede Bruno, som ikke var involveret med studiet.

"Der er en masse af patienter med hypokonder tendenser og de har tendens til at bekymre sig en masse, og negative testresultater ofte ikke løser deres bekymring eller vise nogen form for forbedring i deres symptomer på hypokondri," Bruno tilføjet.

Den nye rapport blev offentliggjort i 25 februar online udgave af JAMA Internal Medicine.

For undersøgelsen, Dr. Alexandra Rolfe, fra University of Edinburgh, og Dr. Christopher Burton, fra University of Aberdeen, indsamlede data fra 14 studier, der omfattede næsten 4.000 patienter.

Rolfe og Burton fandt, at diagnostiske tests havde ingen effekt på patienternes bekymring om at være syge eller deres angst. I 10 af de undersøgelser, patienterne fortsatte med at have symptomer på deres imaginære sygdom, fandt efterforskerne.

"Diagnostiske test for symptomer med en lav risiko for alvorlig sygdom gøre lidt for at berolige patienter, mindske deres angst eller løse deres symptomer, selv om testene kan reducere yderligere besøg primær pleje," forskerne konkluderede.

Konsekvenserne af dette problem er unødvendige forsøg, der øger udgifterne til lægebehandling, og af læger nægter at give nye forsøg, som kan tvinge patienter til at søge lægehjælp andetsteds, sagde en ekspert.

"Der er ingen garantier i relation til vores sundhed, og der er næsten ingen absolut sikkerhed i medicin," siger Dr. David Katz, direktør for Yale University Prevention Research Center.

"Vi - både læger og patienter - er forpligtet til at beskæftige sig med sandsynligheder," sagde han. "Når sandsynligheden for sygdommen er meget lav før testning, kan en negativ test ikke gøre det meget lavere."

Der er en mulighed for at uddanne offentligheden i, hvordan sandsynlighed påvirker medicinske beslutninger, sagde Katz. "Dette er information læger og patienter kan og bør dele, for at nå robuste og beroligende konklusioner sammen," sagde han.

"Læger bør dog hengive patienterne kun test, der er af reel potentiel værdi," Katz tilføjet.

Bruno tilføjede, at læger skal bruge deres vurdering ved bestilling tests og basere dem om behovet for testen og om testen er omkostningseffektiv.

Der er mere pres nu læger til at retfærdiggøre deres pleje, sagde Bruno.

"Læger er rigtig at skulle demonstrere de leverer passende pleje, ordination de rigtige behandlinger og bestilling de rigtige tests," sagde han.

Der er nogle patienter, der er vrangforestilling om deres helbred, og disse patienter bør søge mental sundhed behandling, tilføjede Bruno.

Flere oplysninger

For mere om Hypokondri, besøg det amerikanske National Library of Medicine.

Posts Carousel