Behandling for en Broken Fibula

 • In Default
 • January 18
 • 189 Views
 • 0 comments

 • Behandling for en Broken Fibula  En støvle er undertiden bæres mens en brudt fibula heler. Photo Credit Photodisc / Photodisc / Getty Images
 • Underbenet frakturer kan forekomme fra traumer, falder, sportsskader eller overforbrug. Brud på fibula knogle - placeret på ydersiden af ​​din underbenet - kan være mindre eller alvorlig nok til at forstyrre din evne til at gå. Behandling for fibula frakturer afhænger af sværhedsgraden af ​​skaden.

  Immobilisering og Rest

  Stress frakturer af fibula - mikrofrakturer forårsaget af gentagne stress, snarere end pludselig kraft - behandles med immobilisering og hvile. Disse frakturer er forårsaget af gentagne aktiviteter, såsom løb. De påvirker typisk bunden af ​​fibula, den store knogle på ydersiden af ​​din ankel. Men i sjældne tilfælde kan de forekommer i toppen af ​​knoglen nær dit knæ, især gentagne jumping aktiviteter. Fibula stress frakturer kan støbt eller splinted og krykker bruges ofte til at mindske smerter med at gå i 1 til 2 uger, indtil du er i stand til at bære fuld vægt på dine ben. Aktiviteterne er generelt genoptages som smerte aftager, ifølge de særlige vejledning af din læge.


  Lukket Reduktion

  Lukket reduktion beskriver kursjustering af enderne af et brækket ben uden kirurgi. Hvis de brudte ender er tæt på deres korrekte position, anvender en ortopædisk læge hendes hænder til at justere de brudte ender af din fibula knogle, så den kan vokse sammen igen. En støbt kan anvendes til at holde knoglerne på plads som de helbrede. Fibula er ikke en vægtbærende knogler, og din læge kan give dig mulighed for at gå på det skadede ben, mens det heler. Fibula bidrager dog til ankel stabilitet, og du kan være nødvendigt at bruge krykker for at undgå at sætte vægt på benet, indtil knoglen er helet. Mange faktorer påvirker denne afgørelse, herunder dit aktivitetsniveau, lægens præference og sværhedsgraden af ​​din skade.


  Intern fiksering

  Fibula frakturer kan kræve kirurgi, især hvis knoglestykkerne har flyttet langt ud af justering, eller hvis knoglen er brudt i flere stykker. Intern fiksering henviser til en kirurgisk procedure, der anvendes til at justere og mekanisk stabilisere en alvorligt brækket knogle. En brækket fibula kan stabiliseres med en skrue eller en plade og skruer. K-ledninger - fleksible metal ledninger - bruges også til at holde brækkede knogler sammen for at skabe stabilitet og give dem mulighed for at helbrede.


  Nonunion

  I nogle tilfælde behøver brækkede knogler ikke heler tilbage sammen - en tilstand kaldet nonunion. Dette kan ske med fibula knogle, der typisk påvirker den nedre ende af knoglen, hvor der er mindre blødt væv dækning og nedsat blodforsyning. Nonunion kan behandles konservativt med elektrisk stimulering og magnetiske enheder, eller den kan kræve operation. Arealet af knogle, der blev afrevet kan fjernes eller kirurgisk stabiliseret med en plade. Knogletransplantation kan være nødvendigt at udfylde det rum, hvor knoglen ikke er helet.

 • Tags:

Posts Carousel