Behandling af en hævet tunge

  • In Default
  • February 25
  • 650 Views
  • 0 comments

Behandling af en hævet tunge

Min datter var netop taget til skadestuen med en hævet tunge. Det var så slemt, at hun ikke kunne tale. Hvor alvorligt er det, og hvordan vi behandler det?

- Victoria, Virginia

Hævelse eller angioødem af tungen skal altid tages alvorligt, fordi hvis hævelsen breder tilbage i halsen, kan det forstyrre eller endog helt blokere luftvejene. Også nogle hævelse skrider meget hurtigt (nogle gange inden for minutter), selv om dette ikke altid tilfældet.

Der er forskellige ting, der kan udløse hævelse af tungen. Hos børn bør en fødevareallergi, medicin allergi (herunder over-the-counter medicin for feber og hovedpine ligesom aspirin eller ibuprofen) eller en arvelig tilstand, der kaldes arvelig angioødem overvejes. Hos voksne, gælder samme liste; yderligere årsager omfatter medicin (især ACE-hæmmere for højt blodtryk) og andre hævelser problemer, såsom erhvervet angioødem og idiopatisk angioødem, eller en nyligt beskrevet tilstand kendt som arvelig angioødem med normal C1-hæmmer (mere om test for disse nedenfor). De arvelige forhold kører i familier, så spørger pårørende på begge sider, hvis de nogensinde haft problemer med pludselig hævelse ville være nyttigt. Usædvanlige årsager til hævelse af tungen omfatter infektion, traumer, eller et insekt brod, selv om disse er normalt relativt indlysende.

Når tungen hævelse er forårsaget af en fødevareallergi (som ikke er så almindeligt), der som regel andre symptomer, der ledsager den, såsom kløe, udslæt, hævelse i ansigtet, hvæsen, opkastning og andre.

Tungen hævelse bør behandles med en injektion af adrenalin (behandling for en alvorlig allergisk reaktion), hvis tungen er snærende luftvejene. Adrenalin fungerer ikke, hvis årsagen er ikke allergisk, dog. Hvis hævelsen er mindre alvorlig, er det normalt behandlet med antihistaminer og kortikosteroider. Disse medikamenter er typisk fortsatte i et par dage, indtil episoden løser.

Enhver med tungen hævelse (især før årsagen er fastlagt) bør gives en recept på en adrenalin selv-injektor pen (de to tilgængelige mærker er EpiPen og Twinject) og lært, hvordan man bruger det. Sørg for at du og din datter forstår at bruge den selv-injektor pen og bruge en praksis pen flere gange, så hvis du nogensinde har brug for den ægte vare, vil du ikke fumle rundt eller bruge det forkert.

Det næste skridt er at forsøge at finde ud af årsagen til tungen hævelse, fordi det er den bedste måde at forhindre det i at ske igen. Fødevarer, drikkevarer, slik og medicin truffet i de få timer før begyndelsen af ​​hævelse bør revideres. Enhver traumer til munden eller dental arbejde kan udløse anfald af hereditært angioødem, så begivenheder lige før starten af ​​hævelse også bør revideres.

Allergi over for medicin simpelthen behandles ved at stoppe medicin og mærkning din datters journal tilstrækkeligt til at sikre, at hun aldrig modtager synderen stof igen. Hvis årsagen er uklar, men så en allergolog skal vurdere din datter, da dette er en af ​​de betingelser, som allergikere specialiserer sig i.

Det ville være meget nyttigt, hvis lægerne i skadestuen havde testet din datters komplement 4 (eller C4) niveau på det tidspunkt havde hun symptomer. Denne test skærme for problemer forårsaget af abnormiteter i blodproteiner, kaldet komplement proteiner, der styrer inflammation i vores kroppe. Hvis C4 ikke blev kontrolleret på det tidspunkt, så spørg din primære sundhedstjeneste læge for at kontrollere en C4-niveau, en C1-hæmmer antigen niveau, og et C1q-niveau, selv før du ser allergolog. En lav værdi i nogen af ​​disse forsøg tyder på en forstyrrelse af komplement-proteiner, og det er nyttigt at vide, når der udføres yderligere prøver for at bestemme den præcise problem.

Få flere i Everyday Health Allergi Center.

Posts Carousel