Barndom leukæmi Overlevelse priser Reach 90 procent

  • In Default
  • August 30
  • 4 Views
  • 0 comments

Barndom leukæmi Overlevelse priser Reach 90 procent

Af Ellin Holohan
HealthDay Reporter

Mandag marts 12 (healthday News) - Børn med den mest almindelige form for leukæmi har nu en dramatisk bedre chance for at overleve, en ny undersøgelse viser.

Forskerne fandt femårige overlevelsesrater blandt børn med akut lymfoblastær leukæmi (ALL) steg fra omkring 84 procent til 90 procent fra 1990 til 2005. Overlevende i fem år betragtes som en kur, fordi så få dødsfald sker forbi denne tidsramme.

"Vi taler om en sygdom, der var uhelbredelig 50 år siden," sagde undersøgelse forfatter Dr. Stephen Hunger. "Nu ser vi en 90 procent helbrede sats. Det er temmelig bemærkelsesværdigt. "

Undersøgelsen er offentliggjort i marts 12 online udgave af Journal of Clinical Oncology.

Sult, professor i pædiatri ved University of Colorado School of Medicine og direktør for Center for Kræft og Blood Disorders på Børnehospital Colorado, sagde de kliniske forsøg har hjulpet lægerne forfine deres anvendelse og dosering af lægemidler, hvilket resulterer i større overlevelsesrater. For eksempel blev én type kortikosteroid sig at være mere effektiv end et andet lægemiddel i samme klasse, siger han.

ALLE er en sjælden blod eller knoglemarv kræft, men det er stadig den mest almindelige form for leukæmi hos børn. Mellem 2.800 og 3.000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år i USA, sagde sult.

Leukæmi, den mest almindelige børnekræft, opstår, når kroppen producerer for mange abnorme hvide blodlegemer, hvilket resulterer i skade på immunsystemet og symptomer såsom blå mærker, hyppige infektioner og diarré. Den akutte form skrider hurtigt, hvis den ikke behandles med kemoterapi.

Årsagen til alle er ikke kendt, men risikofaktorer omfatter at have en søskende med leukæmi eller har haft kemoterapi eller strålebehandling for en anden tilstand.

Undersøgelsen, udført på University of Colorado, fandt, at den øgede overlevelse afholdt for alle racemæssige og etniske grupper, begge køn, og for alle aldersgrupper undtagen spædbørn yngre end 1 år gammel. Overlevelsesrater forbedret som undersøgelsen skred.

Dødeligheden faldt mellem 30 procent og 50 procent i undersøgelsesperioden, med undtagelse af blandt spædbørn, ifølge forskningen. Infant overlevelsesrater opholdt om det samme, fordi forbedringer i brugen stof blev opvejet af flere dødsfald fra infektioner og bivirkninger, undersøgelsen fundet.

Mere end 21.000 børn med ALL - mere end halvdelen af ​​alle tilfælde i USA - fra alderen 0 til 22, indgik i forskningen. Deltagerne kom fra Børns kliniske Oncology Group forsøg finansieret af det amerikanske National Cancer Institute.

En anden ekspert bemærkede, at undersøgelsen viser, hvor meget der er sket fremskridt.

"Det er forbløffende, virkelig, at selv ikke at vide, hvorfor sygdommen opstår, kan vi gøre det godt ved at kurere det," sagde Dr. Arlene Redner, associeret chef for onkologi i opdelingen af ​​pædiatrisk hæmatologi, onkologi og stamcelle transplantation på Cohen Børns Medical Center i New Hyde Park, NY

Undersøgelsen er også vigtigt, fordi det viser, at effektiv behandling er bredt tilgængelige, siger Redner.

"En af de vigtige ting om denne undersøgelse er, at det viser, at børn overalt i USA kan få denne behandling," sagde hun. "Det er ikke bare på nationalt behandling centre, men også på små centre."

Fremtiden for børn med leukæmi fortsætter med at lysne, sagde sult.

"Det er fantastisk, at nu er 90 procent af patienterne kan forvente at blive helbredt," sagde han. "Men hvis dit barn er en del af det 10 procent, der ikke helbredes, det er lille trøst."

Indsats nu skal fokusere på at 10 procent, sagde han og tilføjede: ". Målet er at helbrede alle"

Flere oplysninger

Vil vide mere om børneleukæmi besøge Nemours Foundation.

KILDER: Stephen Hunger, MD, professor, pædiatri, University of Colorado Medical School, Aurora; Arlene Redner, MD, associate chef, onkologi, opdeling af pædiatrisk hæmatologi, onkologi og stamcelletransplantation, Cohen Børns Medical Center, New Hyde Park, NY; Marts 12, 2012, Journal of Clinical Oncology

Sidst opdateret: 12 marts 2012

Posts Carousel